Politika

A fideszes leszedetheti az őt zavaró plakátot, de egy átragasztott kormányzati emoji miatt ujjlenyomatot vesznek

nyugatifeny.hu

Ilyen mifelénk a jogállam.


Megírtuk, hogy ujjlenyomatot vett a rendőrség egy átragasztott kormányzati plakátról Pécsen a Kórház téren. A Szabad Pécs akkor azt a választ kapta a rendőrségtől, hogy bejelentést tettek egy kormányzati plakát átragasztása miatt a rendőrségen, ez után indult nyomozás az ügyben. A rendőrség úgy fogalmazott:

„a megkeresésében szereplő eset kapcsán a Pécsi Rendőrkapitányság

rongálás elkövetése miatt

nyomoz ismeretlen tettes ellen”.

 

Telex arra hívta fel a figyelmet szombaton, hogy bár a nevetséges és cinikus emojis plakátok tréfás átragasztgatására roppant érzékenyek a rendvédelmi szervek, másmilyen plakátot jogszerűtlenül nyugodtan el lehet távolítani.


 

Óbudán ugyanis nem olyan rég még kint volt egy plakát, amely a homofób budakalászi jegyzőről, Deák Ferencről megjelent Telex-cikket ábrázolta. Még novemberben történt, hogy “búzavirágnak” és “lób*szónak” nevezte a budakalászi jegyző a melegnek hitt jelentkezőt.

 

Aztán megoldotta azt is, hogy ne az a pályázó kapja meg az anyakönyvvezetői állást, holott a férfi minden feltételnek megfelelt.

Egyetlen hibája az volt, hogy nőtlen.

 

Az erről az ügyről szóló Telex-cikk volt tehát a plakáton, amit a Kalászi Napló blog üzemeltetője rendelt meg, és ami kint is volt egészen addig,

“amíg a jegyző nem utasította a budakalászi ügyeletes rendészt, hogy távolítsák el az egyébként óbudai területen lévő plakátot”

— írja a Telex. A plakátról és annak helyéről olvasói fotót is közöltek, ezt >>ITT<< tudod megnézni.

 


A Kalászi Napló üzemeltetője feljelentést tett az ügyben, majd fél év elteltével a III. Kerületi Rendőrkapitányság arra jutott, hogy nem történt rongálás.

 

A plakát értékét ugyanis a szakértő 50 ezer forint alatt állapította meg, noha a beadott számla szerint 55 ezer forintba került.

 

Így lett a bűncselekményből szabálysértés, ami az eltelt fél év alatt ráadásul el is évült,

a nyomozást ezért le is zárták.

 

A Telex által megkérdezett szakértő szerint szokatlan, hogy egy benyújtott számla ellenében szakértőt kérjenek fel, aki ráadásul felül is bírálja a számlán szereplő összeget.

 

Az ügynek volt egy másik része is, méghozzá a hivatali visszaélés gyanúja, hiszen Deák a szolgálati telefonon hívta fel a rendészt, hogy vegyék le az őt ábrázoló plakátot.

 

A rendőrség szerint azonban

hivatali visszaélés nem történt.

 

A történetben a harmadik csavar, hogy a Kalászi Napló még a feljelentés előtt azzal fordult a polgármesterhez egy Facebook-posztban, hogy amennyiben vállalja a felelősséget és megtéríti az okozott kárt, úgy nem jelenti fel.

 

Deák erre

zsarolás miatt feljelentést tett a rendőrségen,

amit bár első körben elutasítottak, Deák panaszt tett.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top