Politika

Postán küldtek szivárványos zászlót Orbánnak, hogy tegye ki a Karmelita ablakába

nyugatifeny.hu

Ha már nemrég azt nyilatkozta, hogy a szivárvány hozzátartozik Budapest utcaképéhez.






Orbán Viktor a Budapest Pride elején nyilatkozta azt a német DPA hírügynökségnek, hogy

“a szivárványszín magától értetődő módon hozzátartozik Budapest utcaképéhez”.

 

A miniszterelnök nyilatkozatát követően a Pride szervezői a Háttér Társasággal együtt személyesen vitt neki ajándékba egy szivárványzászlót, hogy kifüggeszthesse a Karmelitára. A zászlót azonban senki nem volt hajlandó átvenni tőlük a Miniszterelnökségen, sőt már az ajtóban készenléti rendőrök állták az útjukat.

 

A Pride csapata ezért most postai úton próbálja meg eljuttatni a miniszterelnökhöz a zászlót, amelyhez egy levelet is csatoltak.






 

A levélben többek között arról írnak, örülnek annak, hogy Orbán is elismeri, milyen fontos szerepe van a magyar társadalom LMBTQ tagjai számára, különösen az LMBTQ fiatalok mentális egészsége szempontjából, hogy egy elfogadó és szeretetteljes közösségben nőjenek fel.

 

Olyanban, ahol minden gyermek megkapja a személyisége kibontakoztatásához szükséges tudást és támogatást, és ahol minden gyermek ugyanakkora eséllyel indul az életben.

“Ebben elengedhetetlen szerepe van az Ön kormányának, hiszen a kormányzati kommunikáció óriási hatással van arra, hogy Magyarország LMBTQ állampolgárai biztonságban, vagy éppen fenyegetve érzik magukat a saját országukban.

Arra invitáljuk Miniszterelnök Urat, hogy a nyilatkozata nyomán tegye meg az első lépést azért, hogy aktívan támogassa a magyar LMBTQ fiatalok mentális egészségét, boldog és kiegyensúlyozott élethez, valamint a biztonságos környezethez való jogát”

– fogalmaztak a levélben a Pride szervezői, akik szerint habár egy zászló csak szimbolikus tett, mégis fontos üzenetet hordoz.

“Arra kérjük Miniszterelnök Urat, hogy helyezze ki a levelünkkel küldött zászlót a Karmelita Kolostor épületére,

és ezzel biztosítsa a magyar LMBTQ fiatalokat arról: ebben az országban teljes értékű állampolgárként kezelik őket, a kormány és tagjai pedig egy olyan ország építéséért tevékenykednek, ami megvédi az állampolgárait, kiáll a gyengék és a sérülékeny csoportok mellett, és biztosítja, hogy minden magyar gyermek elfogadó és támogató közegben nőjön fel”.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top