Politika

Kiderült: Bruce Willis beperelte a magyar kormánnyal üzletelő szélhámost, aki túlárazott lélegeztetőgépeket vetetett meg Szijjártóékkal

nyugatifeny.hu

De neki már jó sora van.


Facebook-videót tett közzé Tompos Márton, amelyben egy lélegeztetőgép-bizniszből maggazdagodó malajziai szélhámosról beszél. Tompos elmondta, a férfit Bruce Willis is beperelte, és a lélegeztetőgép-vásárlást rajt keresztül szervezte a magyar kormány.

 

Tompos arról beszélt, hogy a magyar kormány által kifizetett pénzből a maláj vállalkozó jachtot és magánrepülőt vett magának. Gulyás Gergely az egyik kormányinfón elmondta,

16.000 lélegeztetőgépet vettek a fertőzöttek kezelésére, és a gépekre több mint 300 milliárd forintot költöttek

a magyar büdzséből.Ennek ellenére a koronavírus-járvány eddigi csúcsán a jelentések szerint 1527-en voltak lélegeztetőgépen a fertőzéssel összefüggésben.

 


A legnagyobb kontingenst a maláj GR Technologies nevű cégtől vette a kormány, összesen 6258 gépet vásároltak 178 milliárd forintért. A kormány hiába vett több gépet a vállalattól az eredetileg tervezettnél, ehhez képest jelentősen nőtt a darabszámra lebontott egységár.

 

A helyzetet még pikánsabbá teszi, hogy a cég tulajdonosa az a közismert és hírhedt nagyvállalkozó, Vinod Sekhar, akit korábban Bruce Willis is beperelt, mert a 2 millió dolláros befektetésének jelentős részét ellopta. A vállalkozó 2010-ben 8 millió dollárt ígért egy skót egyetemnek, hogy egy új orvosi iskolát építhessenek, ennek ellenére Sekhar nem utalta át a pénzt, tehát

átverte őket.

 

Sekharra elfogatóparancsot adtak ki egy újabb botrány miatt, azonban nem tudták letartóztatni, mert külföldre menekült. Tompos Márton arra hívta fel a figyelmet, hogy messziről gyanúsak a Sekharral kötött szerződések, amelyek két cég nevén futnak.

 

A Momentum politikusa rávilágított, hogy hiába van közvetlen kereskedelmi kapcsolata a magyar kormánynak a maláj és a kínai kormánnyal, mégis egy közvetítőt használtak az ügylet lebonyolításához. Tompos szerint egy olyan vállalkozóról van szó, “akiről bárki pár perces Google-kereséssel megállapíthatja, hogy szélhámos“.

 

A politikus által megkérdezett bankjogász szerint offshore hátterű csalóról lehet szó. Vinod Sekhar a lélegeztetőgép-bizniszből szerzett pénz után egy jachtot és egy repülőt is vásárolt magának, előbbit 19,3 millió dollárért, utóbbit pedig szintén több millió dollárért vásárolt.

 

Sekhar 2019-ban Magyarországon vendégeskedett, amikor az azóta rendkívüli malajziai nagykövetté kinevezett Ponevács-Pana Petrával és a Külügyminisztérium helyettes államtitkárával, Berzétei Ákossal találkozott. A Momentum képviselőjelöltje kérdéseket tett fel a külügynek, hogy miért a hírhedt maláj vállalkozóra esett a választás a lélegeztetőgép-beszerzés során.

 


Tompos Márton videóját itt lehet megtekinteni:

(Tompos Márton/Facebook) |forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top