Politika

Reagált az oslói külügy Orbánék képtelen határozatára, amely szerint Norvégia tartozik nekünk 77 milliárddal

nyugatifeny.hu

Ők úgy gondolják, hogy nem tatoznak.






Nem „jár” automatikusan a Norvég Alap pénze Magyarországnak, mert az egy „önkéntes hozzájárulás az európai kohézió erősítéséhez” — jelezte diplomáciai csatornákon keresztül az oszlói kabinet több országnak is a Népszava értesülései szerint.

 

Norvégia azt kívánta tisztázni, miért fajult idáig a vita a magyar kormánnyal, illetve miért nem nyújtanak ebben a költségvetési ciklusban támogatást Magyarországnak, holott erről az Európai Unióval megállapodásuk van.

 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a magyar kormány dühös hangú rendeletet hozott arról, hogy Norvégia tartozik Magyarországnak 77 milliárd forinttal, illetve jogi lépéseket is kilátásba helyeztek.






 

A Népszava forrásai szerint az oslói kabinet diplomáciai csatornákon keresztül azt jelezte több országnak is, hogy a Norvég Alap pénze

nem jár automatikusan Magyarországnak,

mivel az egy „önkéntes hozzájárulás az európai kohézió erősítéséhez”.

 

A lap megjegyzi, hogy az eset teljesen példa nélküli, mivel Norvégiának eddig minden esetben, mindegyik országgal sikerült megegyeznie a civil pénzek elosztásáról, még a Soros Györggyel szemben hasonló ellenérzéseket tápláló lengyel kormánnyal is.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top