Politika

Szabotál a szombathelyi önkormányzat: Nem engedelmeskednek a kormányhatározatnak

nyugatifeny.hu

Ellenállnak.


„Az önkormányzat korábbi vezetése a Városháza aulájában közszemlére kiállította az Alaptörvény egy példányát. Az új városvezetés ezen döntést tiszteletben tartotta, az jelenleg is megtekinthető, de további kifüggesztéseket nem tervez” — nyilatkozta a Nyugat.hu-nak a szombathelyi városvezetés.

 

Ahogy beszámoltunk róla, hogy a kormány lecserélte a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot a közintézményekben: ezentúl a Nemzeti Hitvallást lesz kötelező kihelyezni, amelynek >>itt<< olvasható a szövege.

 

A Nemzeti Hitvallás szövege az Alaptörvény preambuluma, amelyet Szájer József és Gulyás Gergely írt tíz évvel ezelőtt.

 


Korábban Karácsony Gergely is jelezte, hogy

a budapesti Városházán sem teszik ki a Nemzeti Hitvallást,

amit a főpolgármester úgy indokolt:

„Magyarországnak lenne valódi alkotmánya. Amelyet mindenki tisztelt, amely létrehozza a szabad és egyenlő, egymás méltóságát soha meg nem kérdőjelező magyarok politikai otthonát. A magyar köztársaságot.

A Fidesz egypárti alaptörvénye nyilvánvalóan nem ilyen. Azt még azok sem tisztelik, akik megszavazták, hiszen az elmúlt években kilencszer módosították, a fő szerzője pedig egy brüsszeli ereszcsatornán távozott a közéletből.

A Fővárosi Önkormányzat éppen ezért nem tesz eleget a kormány kérésének és nem helyezi ki az alaptörvény bevezetőjét”

A szombathelyi önkormányzat szintén jelezte, hogy nem kívánják kitenni a szöveget. A Nyugat kérdésére azt a választ írták:

“Úgy gondoljuk, politikai hitvallásoknak

nincs helye a középületekben.

Az alkotmányos alapelvek tiszteletét mi a szombathelyiekért végzett munkánkkal, a városért és a város lakóiért végzett városvezetői tevékenységünk során fejezzük ki nap mint nap, nem pedig politikai akciók keretében”

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top