Politika

Kubatov úgy tudja, a baloldal be akarja dönteni a Fradit

nyugatifeny.hu

Az FTC elnöke parázik.

Kubatov Gáborral készített interjút az Üllői út 129., amelyben a többi között a kézilabda, a jégkorong és a vízilabda mellett a Fradiváros, a nemsokára elkészülő kézilabda aréna is szóba került, valamint a választások is.

 

A Fradi elnökének legérdekesebb válaszát, amikor azt kérdezték tőle, hogy nem áprilisig tervez, változtatás nélkül közöljük:

„Nem, egyáltalán nem áprilisig tervezek. De azt mindenkinek szeretném elmondani, bár már volt róla szó érintőlegesen, hogy aki ismeri a Fradi történelmét, az tudja, hogy amikor a baloldal kerül kormányra, bármi is legyen a klub vezetőjének a neve, akkor a Ferencváros számára nehéz idők jönnek.

Ha megnézzük a Ferencváros csődjeit, azok szocialista-kommunista rezsimek alatt történtek. Így volt ez a ‘47-től tartó időszakban 1990-ig, és a rendszerváltást követően

a Fradi a megszűnés szélére került mindig a baloldali kormányok regnálása idején.

Akiben ez kérdésként merül fel, akinek ez döntést befolyásoló szempont, annak ne legyen kétsége: pontosan tudjuk, mi történne a Ferencvárossal: megpróbálnának minket megint ellehetetleníteni. Elég csak az elmúlt időszakot végig gondolni, a baloldal gyűjtött már aláírást a budapesti olimpia megpuccsolására, háborgott a stadion-és edzőközpont építéseken, támadta az utánpótlás nevelésre fordított pénzeket.

Az ő sportszeretetük annyiban merül ki, hogy az ingyenjegyeikkel kimennek a magyar állam által épített stadionba és ott vidáman szelfizgetnek.

Abban a pillanatban, ahogy hatalomra kerültek, akár a kerületben, akár a fővárosban, azonnal megvonták a Fradi támogatását. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a Fradi most talán képes lenne megmaradni, mert nem úgy állunk, mint 2010-ben, olyan rendszert, brandet építettünk fel, hogy

működőképesek tudnánk maradni, ha kisebb költségvetéssel is.

De a baloldali, szocialista szándék eddig mindig a Fradi bedöntése volt. Így volt ez 1997-98-ban a Dicobe-bal, amikor 2002 után rávették Várszegit, hogy nem kellene a Fradit támogatnia, ami után jött a csőd 2006-ban.

Az akkori kormányzati szándék a Fradi stadionját is el akarta költöztetni az Üllői útról a város szélére, ezzel szemben mi úgy tudtuk felépíteni az új otthonunkat ott, hogy az közben jelentős nyereséget hozott az államnak.

És az sem mellékes szempont, hogy ezek a beruházások a stadion környékét nagyon „felhúzták” a korábbi áldatlan állapotokhoz képest.”

 

A teljes interjút ITT tudod elolvasni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top