Politika

Beperli Orbánékat az EU emberjogi bíróságánál a Klubrádió

nyugatifeny.hu

Nem volt más választásuk.

Pert indít az Európai Emberi Jogok Bíróságánál a Klubrádió a magyar állammal szemben. Állításuk szerint

az állami fennhatóság alatt álló Médiatanács “megsértette a véleménynyilvánításhoz fűződő jogokat,

amikor 2020. szeptemberében megtagadta a rádió frekvenciahasználati engedélyének meghosszabbítását újabb hét évre“.

 

A beadványt csütörtökön adták fel az európai hatóságnak, és ebben az Emberi Jogok Európai Egyezményének 10. cikkelyére hivatkoznak, amely a véleménynyilvánítás szabadságáról, valamint az információhoz jutás jogáról rendelkezik. Dr. Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója szerint az összes magyar jogorvoslati lehetőséget kimerítették,

a lépéssel pedig a hallgatóságnak és munkatársaiknak kívánnak adózni.

 

A rádió vezetője a magyar jogrendszer szégyenének tartja, hogy egy olyan állami testület, mint a Médiatanács “saját kénye-kedve szerint dönthessen arról, mit hallgathat a közönség és melyik rádiót tilthatja le a frekvenciáról“. A szabad tájékozódás emberi alapjog, amely a demokrácia működéséhez is hozzájárul, erre hivatkozva indították el perüket az európai uniós hatóságnál.

 

A Klubrádió 2021. február 14. óta a saját weboldalán, valamint a közösségi média platformjain szolgáltat információkat követői számára. Közleményük szerint idén ősszel hallgatóik 111 millió forinttal támogatták a rádiót, és frekvenciájuk stabilan a harmadik legnépszerűbb az online csatornák között a felmérések alapján.

(Klubrádió nyomán) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top