Politika

Hadházy bemutatta a vidéki valóságot: Így teszik zsebre az uniótól kapott milliókat

nyugatifeny.hu

Kamu programokat rendeznek.

Már csütörtökön is írt egy érdekes vidéki jelenségről Hadházy Ákos. Mélykúton egy uniós pályázat esetében kamu beszélgetéseket, programokat a pályázatra ráhúzva valósítottak meg.

 

Erőltetettnek, beállítottnak tűnő fényképekkel igyekeztek dokumentálni, igazolni a pályázat létjogosultságát. Mindezekre a szervezők képesek voltak gyermekeket felhasználni, hogy tartsák a pályázatos táblát.

Minderre 44 millió közpénzt költöttek el.

 

Pénteken egy képet posztolt a politikus, amely ékes jelképe annak, hogy mi folyik a vidéki falvakban, miként teszik zsebre kamu szervezések és programok mögött az uniós pénzeket. Hadházy azt írja, rengeteg falu kap 30-60 millió forintokat

helyi identitás megőrzésére és kohézió erősítésére.

 

„Az elmúlt napokban nagyon sok falu anyagát átnéztem, mert egy felháborodott honfitársunk nagyon sokat kigyűjtött. Sajnos jellemzően idióta kérdőívek és tanulmányok, alibi »workshopok« és egy sor, minimális költséggel megrendezhető olyan kis esemény jelenti az »eredményterméket«,

amit amúgy is megrendeztek, vagy megrendezhettek volna ingyen is.

A falvanként 30-60 millió egy komoly része így sokszor magán zsebekbe vándorol.
Paradox módon ez a disznóvágás volt az általam látott programok között az első, ahol valódi költség is keletkezett (meg kellett venni a disznót) és az eseménynek köze is lehet a »helyi identitás megőrzéséhez és kohézió erősítéséhez«. Mégis olyan kifejező a kép:

miközben a kormány brüsszelezik ezerrel, az ő pénzükből mulatunk”

– írta Hadházy.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top