Politika

Több mint gyanús: Százmilliókat fizet a Roszatom a paksi fideszesnek egy titokzatos irodáért

(kiemelt kép: Telepaks Médiacentrum)

Pedig a paksi bővítéshez szükséges legfontosabb engedélyt még ki sem adták.

Kovács Sándor egyik cége, a Fabrostone Kft. bruttó 254 millió forintért adja bérbe az egyik ingatlanját az oroszoknak 36 hónapra — írta meg a Telex.

 

A Paks 2 bővítéseivel kapcsolatos szerződések egyik legnagyobb kedvezményezettje Kovács Sándor, a Fidesz paksi szervezetének korábbi elnöke — hangsúlyozza a lap.

 

Noha a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges legfontosabb engedély még mindig nincs meg,

folyamatosan kötik a projekttel összefüggő szerződéseket:

 

Kovács gigaösszegű bérleti szerződése is ilyen.

 A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern oldalán található orosz nyelvű dokumentumok szerint az erről szóló pályázatra összesen öt, főleg paksi székhelyű cég jelentkezett, és a Fabrostone Kft. nyert.

 

A dokumentáció szerint “iroda jellegű ingatlant” ad bérbe az oroszoknak a cég, az viszont már nem derül ki az iratokból, hogy az ingatlan Pakson belül pontosan

hol van és mekkora.

 A lap felhívta a figyelmet, hogy idén februárban Kovács egy másik cége, a Sáncberg Kft. a Roszatom egyik őrző-védő partnerének, az Aegis General Kft-nek adott bérbe négy hónapra egy 105 négyzetméteres paksi ingatlant összesen 3,8 millió forintért.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top