Politika

Újabb érvágás – Orbán nem bír leállni ha bosszúhadjáratról van szó!

Pestibulvar.hu

Nem elég, hogy elvonta a kormány az iparűzési adót a fővárostól, emelte a szolidaritási hozzájárulást és visszatartja a BKK-nak járó 12 milliárd forintos normatív támogatást, most még a Közbeszerzési Döntőbizottságot is arra használják, hogy bosszút álljanak az önkormányzati választás elvesztéséért.

 

Karácsony Gergely közösségi oldalán számolt be arról, hogy 150 millió forintra büntették a BKV-t a frankfurti villamosok beszerzése miatt. A főpolgármester kiemeli, hogy

BÁR A VÁSÁRLÁS TELJESEN JOGSZERŰ VOLT, A KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG A „VAN-E IZZÓKÉSZLET” ÉRVELÉSSEL HOZTA MEG A HATÁROZATÁT.

 

Biztos hasonló szigort alkalmaznak Mészáros Lőrinc cégeinek állami tenderein is – teszi hozzá Karácsony, aki szerint a BKV járműállománya rendkívül elöregedett, az alacsonypadlós, klimatizálható frankfurti villamosok a veterán Ganz csuklós járműveket váltanák, és erre kapott nagyon kedvező ajánlatot idén Budapest Frankfurttól.

DE HIÁBA VAN A FŐVÁROSNAK ÉRVÉNYES OPCIÓS SZERZŐDÉSE KÖZEL 50 ÚJ CAF VILLAMOS LEHÍVÁSÁRA, A KORMÁNY, MINT MINDEN KEDVEZMÉNYES HITELFELVÉTELÜKET, EZT IS BLOKKOLJA.

 



A mostani bírság pedig szintén azt mutatja, hogy Orbán Viktor minden számára elérhető módon megpróbálja ellehetetleníteni Budapestet.

“Elvonja az önkormányzatok egyetlen bevételi forrását, az iparűzési adót, visszatartja a költségvetési törvény szerint járó éves 12 milliárd forintos közösségi közlekedési normatívát, 10 milliárdról közel négyszeresére, 35 milliárd forintra növeli a Fővárosra kivetett szolidaritási hozzájárulást, blokkolja a közlekedési cégek kedvezményes hitelfelvételét, és a saját forrásból beszerzett frankfurti villamosok ügyében is ráereszti a Közbeszerzési Döntőbizottságot a BKV-ra” – írja bejegyzésében Karácsony.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top