Politika

Váratlan beismerés: A fideszes polgármester kibökte, mindenről Orbán dönt

nyugatifeny.hu

Ezt nem láttuk jönni.



Kovács Péter, a XVI. kerület kormánypárti polgármestere is elmondta beszédét a XXIX. fideszes tisztújító kongresszuson. A politikus beszédét a fővárosra hegyezte ki, és

az ellenzék hatalomra kerülésével riogatta a párttagságot.

 

Szerinte a Karácsony Gergely vezette főváros zöld fordulatot ígért, ehelyett azonban több fát is kivágatott. Hogy mihez képest, azt nem mondta el, de a folyamatosan zajló fővárosi faültetési programot nem említette.

 

Azt mondta, hogy átláthatóság és párbeszéd helyett hazudnak reggel, délben meg este, hozzátéve, hogy

szerinte Karácsony csak egy báb,

aki vezetőnek teljesen alkalmatlan. Arról beszélt, az ellenzéki városvezetéstől koszt, rendetlenséget és hajléktalanokat kapott a főváros — azt azonban elfelejtette említeni, hogy mindezek a sokkal több pénzből gazdálkodó, a várost a pandémia előtti időszakban vezető Tarlós István idején sem voltak másképp.

 

Úgy látja, munka helyett csak Facebookoznak a fővárosi vezetők, és csak marketingre költenek. Szerinte két éve volt más választás, és jövőre is lesz. Ezt követően elkezdett riogatnia azzal, hogy az ellenzék hatalomra kerülése esetén hitelt venne fel, eladnának mindent, és emellett még adót is emelnének — azt azonban nem fejtette ki, mire alapozza ezen elméletét.

 

Kovács szerint mindenben Gyurcsány Ferenc dönt a fővárosban, és ezt arra alapozta, hogy a DK-é a legnagyobb ellenzéki frakció Budapesten. Ennek ellenére Budapestet ötpárti koalíció kormányozza, és a DK-nak nincs abszolút többsége a közgyűlésben.

 



A polgármester azt várja a fideszesektől, hogy csengessenek be minden házba, és mondják el, mi vár az emberekre, ha az ellenzék hatalomra jut. Az kérdéses, hogy a jövőbelátó képességet hogyan várja el a Fidesz delegáltjaitól.

 

Ezután váratlan mondatok következtek. Kovács azt mondta, kaphatnak kellemetlen kérdéseket, de azokra is válaszolni kell. Ezután hozzátette,

“{m}ég várunk arra, hogy a Fidesz-központ majd megmondja, hogy mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre.

De kedves barátaim, ha meglesznek a válaszok, akkor meglesz a siker” — jelentette ki. Szerinte a jövő tavaszi választások legfőbb tétje az, hogy ne történjen ugyanaz országosan, mint 2019 őszén Budapesten.



 

(Telex/Nyugati Fény) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top