Politika

Brutális kritikát kapott a kormány az ENSZ-től: A választások előtt komoly pofon érte Orbánékat

(Címlapfotó: Deutsche Welle)

Ezt nem teszik zsebre!

Vizsgálatot folytatott a magyar szólás- és véleményszabadsággal kapcsolatban Irene Khan, az Egyesült Nemzetek Szervezetének különleges jogi jelentéstevője. Khan az itteni tartózkodása során összefoglalót készített a magyar helyzetről, és megállapította,

a kormány aláássa a média sokszínűségét és függetlenségét.

 

Mindezt azon tényre alapozta, hogy a kabinet a kormánypárti médiumokat állami támogatásokkal tömi ki, miközben a vele kritikus újságírók munkáját nehezíti, emellett pedig a szabályozó hatóságokon keresztül kiterjeszti a befolyását. Khan kijelentette, külön figyelmet kell szentelni arra, hogy a jövő évi választáson induló jelöltek egyenlő eséllyel szerepeljenek a médiában.

 Kiemelte azt is, hogy a választóknak esélyt kell biztosítani, hogy minél több felületről tájékozódhassanak. A megbízott jelentésében megállapította, hogy

a politikusok mérgező környezetet teremtettek,

amelynek révén kihasználják a társadalmi megosztottságot, valamint a gyűlöletet. A teljes jelentés jövő nyárra készül el.

 

(hvg.hu nyomán)

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top