Politika

Szijjártó Péter úgy tudja, a magyar válságkezelés európai viszonylatban is az egyik legsikeresebb

nyugatifeny.hu

Úgy értesült.

Magyarország európai összevetésben is az egyik legsikeresebb választ adta a koronavírus-járványra, mind egészségügyi, mind gazdasági szempontból — jelentette ki kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

A tárcavezető a V-Casting Öntödei Termelő és Szolgáltató Kft. ecseri beruházásának átadásán vett részt. A vállalat kapacitásbővítést valósított meg 522 millió forint értékben, amelyhez az állam 261 millió forint támogatást nyújtott, így segítve elő 127 munkahely megtartását és mintegy 70 újabb dolgozó felvételét.

 


Beszédében hangsúlyozta, hogy a pandémia során egyszerre kellett életeket és munkahelyeket menteni, amelynek módjáról komoly viták voltak, de mára bebizonyosodott, hogy

“emberéleteket oltással, munkahelyeket pedig beruházással lehet megmenteni”.

 

Minél többen oltakoznak, annál nagyobb biztonságban van Magyarország, annál kisebb lesz a kockázata annak, hogy a szomszédos államokhoz hasonlóan korlátozásokat kelljen elrendelni, s hazánk annál nagyobb előnyre tehet szert a lezárásokra kényszerülőkkel szemben — mutatott rá.

 

Kiemelte, hogy a magyar válságkezelés

európai összevetésben is rendkívül sikeres volt,

ugyanis a gyors oltási kampány nyomán két hónappal a többi ország előtt sikerült újranyitni a gazdaságot, amelynek teljesítménye már idén nyárra elérte a járvány előtti szintet. Miközben szerinte ez a világgazdaság vonatkozásában csak a jövő év végén fog bekövetkezni.

 

Szijjártó Péter közölte, sokan azt próbálták elhitetni, hogy úgyis tömeges munkanélküliség fog kialakulni, ezért szociális alapon minél több pénzt kell szétosztani hitelből. A kormány azonban ehelyett kitartott azon politikája mellett, miszerint segély helyett munkát kell adni az embereknek, és meghirdette

“minden idők legsikeresebb beruházásösztönzési programját”.

 

Ennek nyomán pedig beruházási és foglalkoztatási rekord is született, miután 1700 milliárd forintnyi fejlesztéssel 270 ezer munkahelyet őriztek meg.


 

Aláhúzta: a támogatást kérő és kapó vállalatok 80 százaléka magyar tulajdonban van, amelyek így az új világgazdasági korszak “abszolút nyertesei” között lehetnek, szemben a kapacitásaik leépítésére kényszerülő versenytársaikkal.

 

“Ha ellenfeleinkre hallgattunk volna, akkor a magyar gazdaságot évekkel, sőt lehet, hogy egy komplett évtizeddel vetettük volna vissza”

— fogalmazott.

 

Végezetül leszögezte: a gazdaság lelkét a magyar családi tulajdonban lévő vállalkozások adják, amelyek közül ugyancsak sok pályázott sikerrel a beruházásösztönzési programban.

(via mti) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top