Politika

Távozásra szólította fel az ellenzék a zaklatásért elítélt fideszes polgármestert

Facebook

2017-ben éppen a névnapomon történt, tehát ezt soha az életben nem fogom elfelejteni, hogy a polgármester bejött a szobámba és ott követte el ezt a zaklatást

– számolt be az őt ért megaláztatásról Németh Kiss Pálma, a tyukodi polgármesteri hivatal anyakönyvvezetője, Potocskáné Kőrösi Anita, jobbikos országgyűlési képviselő Facebook oldalán.

 

A Mátészalkai Járásbíróság múlt héten bűnösnek találta Czibere Józsefet szeméremsértés, valamint testi sértés vétségben. Tyukod polgármesterét halmazati büntetésül 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére is ítélték.

 

A nem sokkal az eset előtt megözvegyült Németh Kiss Pálma szerint a legrosszabb az elhúzódó jogi procedúra volt, mert annyiszor kellett elmondania, felidéznie a történteket.

A nyomozók is általában férfiak és talán nem is tudják, vagy meg sem próbálják átélni, hogy ha ez az ő hozzátartozójukkal történt volna, akkor mit csinálnának, vagy mit élnének át. Azt, hogy négy és fél év után a bíróság kimondta, hogy bűnös én tiszta szívből örülök, mert én a mai napig itt dolgozok, és napi szinten vagyok kitéve mindennek és nemcsak én, hanem a gyerekeim is

– mondta Németh Kiss Pálma hangsúlyozva, hogy Czibere József polgármester nagyon enyhe ítéletet kapott, miközben hasonló zaklató esetek – amelyek nem kerülnek bíróság, illetve a nyilvánosság elé – vélhetően tömegével vannak az országban.


Országosan nagyon nagy probléma, hogy a nők ki vannak téve a zaklatásoknak a munkahelyen belül, ami az állásuk, a megélhetésük is

– hívta fel a figyelmet Németh Kiss Pálma.

Felháborító az ítélet ugyanis, csak 300 ezer forint bírságot kell befizetni. Ez ma Magyarországon az igazságszolgáltatás! Ez a következménye annak, hogy például egy fideszes polgármester, megtehet egy ilyet

– jelentette ki Földi István, az összegfogás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ellenzéki jelöltje, aki szerint ehhez a Fidesz, és Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője is asszisztált.

Azonnali hatállyal fel kellett volna szólítaniuk Czibere József polgármestert, hogy mondjon le és tűnjön el a közéletből

– tette hozzá Földi István.

Potocskáné Kőrösi Anita szerint Czibere József nem érzi úgy, hogy az ítéleten túl, bármilyen következménye lenne a munkahelyi zaklatásnak.

Kicsengeti a 300 ezer forintot, de ami még felháborítóbb, hogy enyhítésért fellebbezett! Nyilvánvaló, hogy szigorítani kell a törvényeken! Az ellenzék által készített programban így a családon belüli erőszak súlyosítása mellett, a munkahelyi zaklatás tényállását s vegy komolyabban a törvényhozás

– közölte Potocskáné Kőrösi Anita.

 



A Jobbik országgyűlési képviselője nagyon fontosnak nevezte a szigorúbb büntetési tételek mellett, a szociális háló megerősítését annak érdekében, hogy akit ilyen zaklatás ért, az merjen segítséget kérni.




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top