Politika

Levélben kosarazta ki az EU Orbán Viktort

hirhugo.hu

Orbán Viktor egy levélben kérte az Európai Bizottságtól, hogy függesszék fel a Magyarországgal szemben folyó kötelezettségszegési eljárásokat.

 

Orbán Viktor egy levélben kérte az Európai Bizottságtól, hogy függesszék fel a Magyarországgal szemben folyó kötelezettségszegési eljárásokat. Ahogy ő fogalmazott, „minden olyan kötelezettségszegési eljárást, amely aláássa a tagállamok területi és nemzeti integritása, valamint polgárai biztonságának védelmét célzó intézkedéseit”.

 

Megérkezett a válasz, ami azért nem túl meglepő: az Európai Bizottság udvariasan, de gyorsan elutasította a kérést, írja az Euronews.

 

„Nincs politikai mozgástér a kötelezettségszegési eljárásokban. Szigorúan meghatározott, könyv szerinti folyamatokról van szó. Az ilyen eljárás lezárására az egyetlen lehetőség az, ha annak az alapját jelentő ügy megoldódik” – mondta a bizottság alelnöke, Margaritisz Szkínász egy Strasbourgban tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre.

Mmajd hozzátette:„politikai okokból, vagy levelekkel nem lehet leállítani egy kötelezettségszegési eljárást.”



 

Négy ügyben is fellép Magyarország ellen az Európai Bizottság, amely november közepén az Európai Unió Bírósága (EUB) elé idézte a kormányt, mert az nem foglalkozott a tavaly decemberi EUB-ítélet több elemével, valamint kötelezettségszegési eljárást is indítottak azért is, mert rosszul ültették át a terrorizmus elleni küzdelemről szóló uniós irányelveket.

 

A múlt héten pedig a jogállamisági mechanizmussal kapcsolatos eljárás megkezdését megelőlegező levelet küldött az Európai Bizottság a magyar és a lengyel kormánynak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top