Politika

Hillary Clinton durván beleszállt Orbánba egy amerikai tévéműsorban

nyugatifeny.hu

Megvan róla a véleménye.

Kedd este Rachel Maddow beszélgetős műsorában vett részt Hillary Clinton, és kifejezte,

tart tőle, hogy az autokratikus vezetők egyre inkább teret nyernek a világban.

 

A volt amerikai külügyminiszter és 2016-os demokrata elnökjelölt szerint a demokrácia és a legitimáció válsága odáig terjed, hogy felmerül a kérdés, mi várható a világban és az Egyesült Államokban.

 

Azt mondta, jelenleg az foglalkoztatja, mit lehet tenni ezen rezsimek ellen. Szerinte a küzdelmet soha nem szabad feladni, mert túl sok forog kockán. A legfőbb célként kijelölte a propaganda és a dezinformáció elleni harcot, amit szerinte a mesterséges intelligenciára és az algoritmusokra épülő hírfogyasztás jelentősen megnehezít.

 

Clinton úgy véli, ez egy hasznos harc. Magasra tette a lécet, ugyanis szerinte

olyan erőkkel kell szembeszállni, akik a demokráciát, a jogállamiságot, sőt, mint fogalmazott, “az életmódunkat” is veszélyezteti.

 

Szerinte a társadalmi változásokkal elégedetlen tömegek akár meg is puccsolhatnák az amerikai demokráciát, és erre a Trump által szított, áldozatokat is követelő capitoliumi tüntetést hozta fel példaként.



 

Nem szeretik azt a világot, amiben élünk, és ebben egyetértenek azokkal az autokratikus vezetőkkel Oroszországtól és Törökországtól kezdve Magyarországon át Brazíliáig és a világ számos helyéig, akik

egyszemélyi hatalommal, kapzsisággal és korrupcióval irányítják az országukat

— jelentette ki Clinton.

 

Azt mondta az országokat vezető politikusokról, hogy ők a változás miatti félelmet használják fel, hogy az emberek konfliktusba kerüljenek egymással, szorongjanak. Úgy látja, az arra fogékony polgárokat a demagógián, valamint a hamis információkon keresztül akarják irányíthatóvá tenni az autoriter vezetők.

(Telex/MSNBC) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top