Politika

A gyászos forintárfolyam a bizonyíték, hogy Orbánék kormányozni sem tudnak

ezalenyeg.hu

Ma reggel 367 forint volt az euró. Orbán és Matolcsy sikeresen elérték, hogy a forintárfolyam ismét megközelítette a történelmi mélypontot – amit egyébként szintén nekik köszönhetünk.

“Jó, de legalább tudnak kormányozni!” Sok még ma is a Fidesz bűvkörében élő választópolgár így mentegetőzik, ha megkérdezik tőlük, hogy mit szólnak hozzá, hogy Orbán és bandája szétlopja az országot. Hát pedig nem tudnak!

A forint lassan mélyebben van, mint Kósa Lajos szellemi színvonala.

 

Hétfő reggel a 367 forintért lehetett 1 eurót venni, ami 8 havi mélypontnak felel meg – számolt be a 24.hu. Nincs messze a történelmi mélypontot jelentő 369,8 forintos árfolyamtól. Ezt egyébként tavaly sikerült összehozni a kormánynak.


A brutál árfolyamzuhanás oka az iszonyatos pénzromlás: októberben 9 éves csúcson volt az infláció. Valószínűleg novemberre sem várhatunk javulást, sőt jövőre még jobban bedurvulhat a drágulás.

 

A másik tényező, hogy a jegybanki alapkamat 1,8 százalék, ami bő 4,5 százalékos negatív reálkamatot jelent. Matolcsyék holnap dönthetnek a kamatemelésről, ami viszont a több millió eladósodott magyar életét keserítheti meg.

Orbánékat nem zavarja az ócska forint.

Sőt, nemzeti fizetőeszközünk lerohasztása kifejezetten érdeklében áll a NER-nek. Egyrészt ezzel kedveznek a magyarok rabszolgamunkájából gazdagodó multiknak. Az alacsony iskolázottságú embereket kihasználó nagyvállalatok forintban fizetik az összeszerelőüzemeikben robotoló magyarokat, és minél olcsóbb a forint, annál kevesebb eurót kell erre fordítaniuk.

 



Másrészt a Magyar Nemzeti Bank évek óta devizaváltás által jut extraprofithoz, aminek feltétele a gyenge forint. Igaz, hogy nemzeti bankként nem ez lenne a feladata, de ez a dúsgazdag Matolcsy családot nem érdekli.

Mást nem tehetünk jelenleg, minthogy tűrünk, és megpróbáljuk valahogy kibekkelni a választásokig hátralévő fél évet. Utána viszont rajtunk fog múlni, hogy olyan szakpolitikusokat ültessünk a magyar kormányba, akik felelős gazdaságpolitikával a magyar emberek érdekében dolgoznak majd.

(forrás: 24.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top