Politika

A Fidesz egy nap alatt úgy eladósította az országot, hogy 30 évig nyögni fogjuk

ezalenyeg.hu

Választási osztogatásra és egy utolsó nagy rablásra készül az Orbán-kormány, ezért egy hatalmas hitelt vettek fel a jövőnk kárára. Az EU-s pénz nem kell nekik, mert azt nem tehetik zsebre

A devizahitel szó számtalan becsületes magyar számára idéz fel rossz emlékeket, és még most is rengetegen vannak, akik csak évtizedek múlva fognak szabadulni az adósrabszolgaságból. Persze a Fidesz csicskáit ez nem érintette, így ők

minden idők legnagyobb adósságkibocsátását hajtotta végre egy nap alatt – 1253 milliárd forint értékben.

 

“Magyarország minden eddigit meghaladó sikerrel, négyszeres kereslet mellett bocsátott ki alacsony kamatozású dollárkötvényeket.”

 

Varga Mihály pénzügyminiszter olyan vidáman és büszkén jelentette ezt be, hogy azt hihetnénk, ez jó hír a magyaroknak. A Fidesz szerencsejátékának azonban súlyos következményei lesznek.



 

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) szeptember 14-én összesen 4,25 milliárd dollárnyi, 10 és 30 éves futamidejű kötvényt adott ki. Bár eddig a kormány folyamatosan azt állította, hogy a gazdaság és az állam kiválóan működik, most mégis eladósítanák az országot.

A Fidesz csicskái a 2010 előtti kormányokat még most is azzal támadják, hogy nagy devizaadósságot halmoztak fel a 2008-as világválság idején. Orbánék közben pedig úgy adósítanak el minket, hogy az EU-s támogatások miatt erre nem is volna szükség.

 

Gulyás Gergely persze megpróbálta megmagyarázni, hiszen szerinte “lényegében szokásos ügyletről van szó”. Az is lenne, ha nem ekkora adósságról lenne szó, és nem a mostani bizonytalan gazdasági helyzetben.

 

Hogy mi az oka a rekordméretű adósságkibocsátásnak? A Fidesz, és az általuk kiépített korrupt rendszer.

 



A jövőnket árusítják ki, hogy a kormányváltásig még jó sokat lophassanak.

 

Az Európai Unió a koronavírus-járvány gazdasági hatása miatt helyreállítási támogatásokkal segíti a tagállamokat. Magyarországon azonban a kormány szokása strómanok és csicskák zsebébe juttatni a becsületes embereknek szánt pénzeket. A támogatás ügye ezért addig a levegőben lóg, amíg Orbánék nem hajtanak végre érdemi igazságügyi reformokat és szabnak gátat a korrupciónak.

Erre persze várhatunk a Fidesztől. Inkább megbuknak 2022-ben, minthogy hátat fordítsanak kapzsiságuknak.

 

Ha az Unió beleteszi a korrupt markukba a helyreállítási pénzeket, kifizetik ebből az adósság egy részét, a többit meg zsebreteszik. Ha nem, akkor az egészet a magyar emberek nyakába varrják.

 

Sokadjára is bebizonyosodott, hogy a Fideszre nem szabad rábízni a pénzünket. 2022-ben meg kell állítanunk az ország tönkretételét, és be kell gyógyítanunk az általuk hagyott sebeket.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top