Politika

Németh Szilárdnak eldurrant az agya: Szerinte Márki-Zay Péter eltörölné a rezsicsökkentést

nyugatifeny.hu

Ezt álmodta.

Interjút adott Németh Szilárd a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, amelynek során Márki-Zay Péterről osztotta meg gondolatait a hallgatókkal. A honvédelmi államtitkár úgy véli, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje el akarja törölni a rezsicsökkentést.

 



Németh azt mondta, nagy energiaválság köszöntött be, és az ellenzéknek is az a célja, hogy a magas árak Magyarországra is beköszöntsenek. Hozzátette, a magas energiaáraktól csak a rezsicsökkentés védi meg a magyar családokat. A volt rezsibiztos Bangóné Borbély Ildikó patkányozós kijelentésével hozta összefüggésbe Márki-Zay Péter túlfogyasztást bíráló mondatait.

 

Az államtitkár szerint Márki-Zay úgy próbálja hitelesíteni a mondandóját, hogy a vele egyet nem értőket — akik Németh szerint többségben vannak — pocskondiázza. Ez a politikus szerint megengedhetetlen, és hozzátette, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje “veretesen beismerte“, hogy

el akarja törölni a rezsicsökkentést.

 

Szerinte az ellenzék “brüsszeli elvárásokat” teljesítene ezzel, és ugyanazt tenné, amit elmondása szerint 2002 után tett az akkor regnáló kormány. Úgy véli,

azért akarnak árat emelni a külföldi tulajdonú energiaszolgáltatók, mert nincs elég hasznuk a magyarokból.

 

A valóság a fent említettekel szemben az, hogy Márki-Zay Péter egyszer sem tett hitet a rezsicsökkentés mellett. Ezzel szemben azt mondta, “{a} valódi rezsicsökkentés a meg nem termelt, el nem fogyasztott energia, amely fenntartható és nem terheli az adófizetőket sem” — így felhívva a figyelmet az energiatakarékosságra, ami a környezet védelmét is elősegíti.



 

Mindemellett

az energiahatékonyság növelését is célul tűzte ki a korszerűtlen lakások energetikai korszerűsítésével,

például a régi épületek szigetelésével.

 

(MTI/hvg.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top