Politika

Kiderült, mit mondott Pintér Sándor az EP-delegációnak a Pegasusról

nyugatifeny.hu

Ez gyakorlatilag egy beismerés volt.

Pintér Sándor Európai Parlament tényfeltáró delegációjának elismerte, hogy használták a Pegasus-kémszoftvert, szerinte a törvényi kereteket betartva, derült ki az Európai Parlament az állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságának hétfői ülésén, írta a Telex.

 

A belügyminiszter a Pegasus-ügyről elmondta, hogy más tagállamok is használtak hasonló szoftvert, azonban mégis csak Magyarországot éri kritika emiatt. A Pegasushoz hasonló szoftverek ugyanis lehetővé teszik, hogy a bűnözők adatforgalmát is átlássák – de természetesen minden egyes esetben bírói engedéllyel.

„A szoftver minden egyes alkalmazása összhangban van a magyarországi törvényekkel. Országgyűlési képviselőt nem hallgattak le”

– írja beszámolójában a delegáció. Ezzel tulajdonképpen a belügyminiszter elismerte az európai parlamenti képviselők előtt a Pegasus-szoftver használatát.

 


Egyébként november elején maga Kósa Lajos kotyogta ki a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülése után, hogy a Belügyminisztérium megvásárolta a Pegasus nevű kémszoftvert.

 

A delegáció még az ősszel járt Budapesten a magyar kormány ellen indított hetes cikkelyes eljárás részeként. Az elkészült jelentést most mutatták be, ebben megállapították, hogy

aggasztó a demokrácia, a jogállamiság, és az alapvető jogok helyzete Magyarországon.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top