Politika

Mi történt? A kormány váratlanul módosított a járványadatok közlésén

nyugatifeny.hu

Nem verték nagydobra.

Új adatszolgáltatást írt elő a kórházak számára az Országos Kórházi Főigazgatóság, emiatt

a hétvégén közel 20%-kal csökkent a járvány miatt lélegeztetőgépen kezelt betegek száma.

 

Mindez annak ellenére történt, hogy a fertőzöttek és a kórházban fekvők száma tovább emelkedett. Erről a Népszava adott hírt.

 

A péntek reggeli adatok szerint még 695 lélegeztetőgépen fekvő betegről közöltek adatokat, hétfőre már csak 538 lélegeztetőgépes kezelésre szoruló fertőzött neve szerepelt az adatok között.

Miközben 525 fővel nőtt a kórházban ápoltak száma, 170-nel csökkent a lélegeztetőgépes betegeké.

 



A változás oka az OKFŐ adatszolgáltatási változása miatt lehetséges, nem pedig a legrosszabb állapotú betegek tömeges gyógyulása miatt. A hatóság közlése szerint az eddigieknél részletesebb adatszolgáltatást kérnek a kórházaktól.

 

A kórházaknak természetesen mind az invazív (súlyos légzési nehézség esetén, intubációval végzett tartós gép lélegeztetés intenzív terápiával), mind a nem invazívan (csak a beteg arcára erősített maszkon keresztül) lélegeztetett betegekről adatokat közölni kell.

 



Ahogy a reggeli adatközlésben is szerepel: jelenleg 7438 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 538-an vannak lélegeztetőgépen (értsd: invazív lélegeztetéssel)” — írták. A változás okairól nem közöltek részleteket.

 

Innentől tehát megkülönböztetik az intubációval lélegeztetetteket az egyszerű oxigénmaszkkal kezelt betegektől. A portál által megkérdezett járványügyi szakértő szerint ez meglepetésként érte a szakmát. Szerinte ez az elemzésben gondot fog okozni a jövőben, és

nehezebb lesz a friss számokat összehasonlítani a korábbiakkal.

(Népszava nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top