Politika

Tállai András úgy tudja, az emberek semmit nem éreznek a forint gyengüléséből

nyugatifeny.hu

És ezt még a válság idején is bizonyítják.

A DK-s Varju László hétfőn a Parlamentben azt mondta Varga Mihály pénzügyminiszternek, hogy történelmi tettet hajtottak végre azzal, hogy a múlthéten a forint elérte történelmi mélypontját, ugyanis 370 forint volt az euró árfolyama.

 

A politikus úgy véli, az Orbán-kormány teljesítménye a legnagyobb az államadósság, a legdrágább a benzin, a leggyengébb a forint és legnagyobb az infláció. Varju szerint nem kéne dicsekedni, mert szerinte azok semmit sem érnek.

Az önök munkája beérett, önök elbuktak, menniük kell”

– fogalmazott a DK képviselője, hozzátéve, egy tisztességes végjátékra esetleg még lesz ideje a Fidesznek. „Meddig tervezi tétlenül nézni az Orbán-kormány a forint mélyrepülését?” – kérdezte Varga Mihálytól.

 

A pénzügyminiszter helyett Tállai András válaszolt, aki szerint most a legnagyobb a fogyasztás. Az államtitkár ki is használta a helyzetet, és gyorsan gyurcsányozott egy sort.

 

Példának hozta fel a devizahiteleseket, a 13. nyugdíj megvonását, kiemelte, hogy a Fidesz kormány 10 százalékos, az egészségügyi dolgozóknak 72 százalékos béremelést, rendkívüli juttatást ad.

 


„Bizonyítjuk azt, hogy válság idején, magasabb infláció és forintgyengülés esetén is lehet olyan gazdaságpolitikát csinálni, hogy az emberek ebből ne érezzenek semmit” – jelentette ki Tállai. Sőt, még többet is tudnak fogyasztani az emberek – tette hozzá.

 

Bősz Anett arra hívta fel a figyelmet, hogy a forint gyengülése erősíti az inflációt. A politikus kiemelte azt is, hogy a gyengülő forint egyúttal emeli a Magyar Nemzeti Bank nyereségét, és ezt a jelenlegi jegybank vezetés például műkincskereskedelem fordítja, vagy üdülőhelyeket létesít, azaz bekapcsolódik azokba a szektorokba, ahol

az új nemzeti tőkés réteg találja a legnagyobb profitot.

 

Tállai válaszában elismerte, hogy igaz, hogy gyengült a forint árfolyama, és azáltal az infláció is magasabb, de hozzátette, hogy 2013-tól a jövedelmek minden évben meghaladják az infláció mértékét, és szerinte így lesz ez 2021-ben is. A kormány szerinte

nem hibázott el semmit, mert kompenzálta a magas árakat.

(via Telex) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top