Politika

Óriási botrány: Magánnyomozókkal figyeltetik fideszes körök az ellenzéki politikusokat

nyugatifeny.hu

Mindent bevetnek.

Egykori titkosszolgákból lett magánnyomozókkal figyelteti a Fidesz az ellenzéki politikusokat — írta meg a HVG360 szerdán. A cikket a Telex szemlézte.

 

A lap azt írja: tudnak olyan titkosszolgákból lett magánnyomozókról, akik fideszes körök megbízásából az ellenzéki előválasztáson győztes politikusokat figyelik meg.



 

A célszemélyekről operatív környezettanulmány készül, miközben az adatszolgáltatóknak

fogalmuk sincs, miben segédkeznek.

 

A cikkben szó van azokról a trükkökről is, amelyeket a nyomozók a cél elérése érdekében alkalmaznak.

 

A nyomozás során nem csupán a célszemélyről, de annak családtagjairól is gyűjtenek információkat, amelyeket aztán a későbbi kampányban majd felhasználhat a kormánypárt.

 

Ráadásul a célszemély megfigyelése törvényes, amennyiben azt közterületen vagy nyilvános helyen végzik, és a tevékenységet ott is dokumentálják.

 



A lap megszólaltatta Jakab Pétert, akit mostanában azzal próbál lejáratni a kormánymédia, hogy a kabinetfőnökével él egy budai lakásban. A politikus azt mondta a lapnak:

nem vette észre, hogy figyelik,

ahogyan a rejtett kamerákat sem szúrta ki.

 

Egy magánnyomozó kész jelentésének ára jelenleg 1-1,5 millió forintba kerül, és nem csak a politikai ellenfél tanulmányozására kapnak megbízásokat.

 

Előfordul, hogy a NER csúcsán álló gazdasági szereplőket káderezik le, de egy pincért, egy gépkocsivezetőt vagy egy takarítót is leinformálhatnak — írják.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top