Politika

“Negyedikes gimnazistaként kezelnek minket” — Vérig sértett interjút adott Szijjártó az orosz propagandatévének

nyugatifeny.hu

Picsogott egy sort.

“Nincs szükségünk mások véleményére, mi büszkék vagyunk a saját demokráciánkra. Mi mindig a szabadságunkért harcoltunk az elmúlt 1000 évben. Ne kezeljenek minket úgy, mint egy negyedikes gimnazistát” — mondta Szijjártó Péter az orosz propagandatévének, a Russia Today-nek adott interjújával azzal kapcsolatban, hogy Joe Biden Európából egyedül Magyarországot nem hívta meg a közelgő demokráciacsúcsra. A félórás interjút a Klubrádió szúrta ki.

 

A külügyminiszter az interjúban az új német vezetést határozottan migrációpártinak írta le, hozzátéve, hogy Magyarország szuverén ország, amely maga dönti el, kivel akar együtt élni.

 

Azt mondta: az európai nagyhatalmak folyamatosan bírálják Magyarország Oroszországgal és Kínával való kapcsolatát, de

“a nagyhatalmak megengedhetik maguknak, hogy mást mondjanak, mint amit cselekszenek, míg

Magyarország mindig úgy tesz, ahogy azt mondja is”.

 

Igazi képmutatásnak nevezte, hogy ezek a nagyhatalmak ugyanúgy üzletelnek az oroszokkal és a kínaiakkal, mint mi, mégis minket támadnak.


 

A kérdésre, hogy bántja-e, hogy Magyarországot Biden nem hívta meg a decemberi demokráciacsúcsra, úgy felelt: 1000 éves államiságunk és történelmünk elég alapot ad ahhoz, hogy ne legyen szükség mások véleményére, amikor a magyar demokráciát értékelik.

“Nincs szükségünk mások véleményére, mi büszkék vagyunk a saját demokráciánkra. Mi mindig a szabadságunkért harcoltunk az elmúlt 1000 évben.

Ne kezeljenek minket úgy, mint egy negyedikes gimnazistát”.

 

Számára érthetetlen, miért bírálják a keresztény alaptörvényt, és az is, hogy miért nem tisztelnek minket, miközben mi mindenkit tisztelünk.

 

Magyarországról és Orbán Viktorról Amerikában szerinte

rengeteg a fake news.

 

Szóba jött az orosz vakcina kérdése is, ami szerinte a mai napig politikai és ideológiai ügy, erre pedig szavakat sem talál. Szuperlatívuszokban beszélt a magyar oltási programról is.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top