Politika

Nagy a baj: Több mint 3000 tanár távozik az állami oktatási rendszerből Orbánék miatt

nyugatifeny.hu

Pedig eddig is hatalmas tanárhiány volt.

Több mint háromezer tanár nem akarja felvenni az oltást, ők vállalják ezzel, hogy távozniuk kell az oktatási rendszerből — a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) felmérésének eredményéről Horváth Péter, az NKP elnöke adott interjút a Forbes-nak.

 

A felmérésben 1522 oktatási intézmény vett részt, egyharmaduk óvoda, egyharmaduk általános iskola, a maradék egyharmadban pedig középiskolák, kollégiumok, művészeti iskolák, valamint a szakszolgálatok vannak.

 

A beküldött adatok szerint 5270 pedagógus nem vette fel eddig az oltást, közülük 3338-n azt mondták:

a következmények ellenére sem fognak oltatni.

 

Rajtuk kívül 3289 egyéb munkavállaló dolgozik az intézményekben, közülük 2081-en nem oltatnak.

 


A pedagógusok kötelező oltásának rendelete csak az állami intézményekben dolgozókra vonatkozik, a magán- vagy egyházi intézményekben a fenntartó egyénileg dönthet az intézkedés bevezetéséről, így azok, akik az állami oktatásból távoznak, Horváth Péter szerint talán ezekben az intézményekben folytathatják a munkát.

 

Hozzátette:

“nagy baj, hogy éppen azokból az állami iskolákból vándorolnak el a dolgozók, ahol számos esetben – a tanárhiány miatt – már eddig is csak megfeszített munkarendben, túlórákkal és helyettesítésekkel lehetett ellátni a feladatokat”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top