Politika

Kiderült: Varga Judit vaskosat hazudott az EP-delegációnak, Stummer János megírta nekik az igazságot

nyugatifeny.hu

Totálisan félrevezette a delegációt az igazságügyi miniszter.

Varga Judit hazudott a szeptemberben Magyarországra látogató EP-delegációnak, amikor azt mondta, a Pegasus-ügyben ellenzéki vezetéssel parlamenti vizsgálat folyik — írta Facebook-oldalán Stummer János szerdán.

 

A nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnökének bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

 

A tegnap nyilvánosságra került LIBE-jelentés alapján

Varga Judit hazudott

a szeptemberben hazánkba látogató EP-delegációnak, amikor azt állította, hogy “Magyarországon ellenzéki vezetéssel parlamenti vizsgálat folyik a Pegazus-ügyben”.

Ez nem igaz, Varga Judit félrevezette a delegációt, hiszen épp a Fidesz képviselői szabotálták már el két alkalommal is a vizsgálóbizottság felállítását. Ezért levélben fordulok az EP elnökéhez, hogy a valós helyzetről tájékoztassam:



Tisztelt David-Maria Sassoli Elnök úr!

Az Önök tényfeltáró delegációja még 2021. szeptember 29. és október 1. között járt Magyarországon, amelynek során Önöknek annak felmérése volt a céljuk, hogy Magyarországon milyen mértékben érvényesül a sajtó és a tudományos élet szabadsága, a kisebbségek jogai és a szélesebb jogállami környezet.

A delegáció munkájáról készült írásos beszámoló néhány nappal ezelőtt jelent meg, amely szerint ezen a három napos látogatáson több alkalommal felmerült a Pegasus-szoftver magyarországi alkalmazása is.

A Magyar Országgyűlés általam vezetett Nemzetbiztonsági bizottsága a hatályos magyar törvények alapján látja el a magyar titkosszolgálatok működésének parlamenti felügyeletét. A bizottság elnökeként számomra különösen fontos hazám szuverenitása, integritása és jogállami kereteinek sérthetetlensége.

Éppen ezért töltött el aggodalommal, amikor az Önök jelentésében azt olvastam, hogy Varga Judit igazságügy-miniszter azt a tájékoztatást adta a delegációnak a Pegazus-üggyel összefüggésben, hogy azzal kapcsolatban

„ellenzéki vezetéssel parlamenti vizsgálat folyik”

Magyarországon.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Nemzetbiztonsági bizottságban többségben lévő kormánypárti képviselők először 2021. szeptember 20-án, másodszor 2021. október 18-án szavazták le azt az indítványomat, hogy ebben az ügyben a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi CXXV. törvény vonatkozó rendelkezései alapján úgy nevezett ténymegállapító vizsgálat indulhasson.

Amennyiben Varga Judit pártjának képviselői ezen kezdeményezésemet bármelyik alkalommal megszavazták volna, úgy a vizsgálóbizottság tagjai a ténymegállapító vizsgálattal összefüggő irattal, adattal vagy egyéb információval rendelkező személyt, szervet vagy szervezetet közreműködésre kötelezhette volna.



Ilyen lehetőségünk a kormánypárti képviselők destrukciója miatt nem volt és továbbra sincs, így pedig ebben az ügyben nincs lehetőségünk érdemi vizsgálatot folytatni.

Tehát ha miniszter asszony Önöknek valóban azt mondta, ami a jelentésben szerepel, vagyishogy vizsgálóbizottság vizsgálódik a Pegasus-ügyben, úgy

Önöket félrevezették.

Stummer János

a Magyar Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának
elnöke

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top