Politika

Varga Judit sértődötten reagált a hírre, hogy az Európai Bíróság a magyar jogállamisági per visszadobására készül

nyugatifeny.hu

De nem adja fel.

Facebook-bejegyzésben reagált Varga Judit az Európai Bíróság főtanácsnokának közleményére, amelyben arra tett javaslatot, hogy utasítsák vissza a magyar és a lengyel kormány jogállamisági mechanizmussal kapcsolatos bírósági keresetét. Az igazságügyi miniszter azt írta, ez még nem ítélet, és az állásfoglalást egy egyszerű véleménynek nevezte.

 

Varga Judit bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

Aki nem lép egyszerre…? ❌ Ez még nem az ítélet, csak egy vélemény!



👨🏻‍⚖️ Az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka a mai napon indítványozta, hogy a testület utasítsa el az ún. költségvetési kondicionalitási rendelet megsemmisítése iránt beadott magyar és lengyel keresetet. ❗️Mielőtt azonban örömkönnyek szöknének a brüsszeli elit és a balliberális sajtó szemébe,

halkan megjegyezném: ez csupán egy javaslat, ítélet csak év végén, jövő év elején várható.

➡️ A főtanácsnoki indítvány figyelmen kívül hagyja, hogy a kondicionalitás rendelet számos olyan nyilvánvaló jogi hibától szenved, amelyek már egyenként is indokolják annak megsemmisítését. Hibás a jogalapja, megkerüli a Szerződéseket, valamint a jogállamiság alapkövetelményei sérülnek általa, különösen a jogbiztonság és a normavilágosság elvei.

🇭🇺 A magyar kormány kitart álláspontja mellett és

bízik abban, hogy a Bíróság kizárólag a jogi érvekre és a józan észre alapozza majd ítéletét,

nem követi a főtanácsnok téves érvelését, helyette megsemmisíti a rendeletet vagy annak kiigazítására hívja fel az uniós jogalkotót.

‼️Nemet mondunk a jogállamisági zsarolásra!” 🇭🇺✌🏻



 

(Varga Judit/Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top