Politika

Méretes pofon érik: Az Európai Bíróság főtanácsnoka azt javasolja, utasítsák el Orbánék bírósági keresetét

nyugatifeny.hu

Nincs indokuk az elfogadásra.

Manuel Campos Sánchez-Bordona, az Európai Bíróság főtanácsnoka

azt javasolja, hogy az EU utasítsa el a magyar és a lengyel kormány keresetét,

amelyet a jogállamiság megvédését szolgáló feltételrendszer ellen nyújtottak be. A főtanácsnok szerint a rendelet közvetlen kapcsolatot követel a jogállamiság megsértése és a költségvetés végrehajtása között.

 

A javaslat azt jelenti, hogy az uniós költségvetés végrehajtásával összefüggésben lévő esetekben kellene végrehajtani a törvényt, azon esetekben nem, amikor csak a jogállamiságot sértik meg a kormányok, a költségvetésre való közvetlen hatás nélkül.

Sánchez-Bordona cáfolta, hogy jogalap hiányában és nem megfelelő eljárásban hozta meg az Európai Parlament ezt a rendeletet.

 


A rendelet csak a jogállamiság elveinek egy tagállam általi olyan megsértésére vonatkozik, amely közvetlenül érinti az uniós költségvetéssel való hatékony és eredményes pénzgazdálkodást vagy az Unió pénzügyi érdekeinek védelmét, vagy ennek kockázata komolyan fennáll” — olvasható a közleményben.

(hvg.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top