Politika

Kiderült a 27 éves titok: ezért gyűlöli Orbán Viktor Sorost!

Pestibulvar.hu

Vásárhelyi Mária tudja, miért utálta meg Orbán Viktor korábbi támogatóját, Soros Györgyöt. A szociológus egy Facebook bejegyzésben árulta el a titkot.

 

Vásárhelyi Mária édesapja, Vásárhelyi Miklós volt 1994 és 2001 között a magyar Soros Alapítvány kuratóriumának elnöke. Lánya most elárulta: tisztában van azzal, hogy miért tekinti Orbán Viktor ellenségének Soros Györgyöt. Az 1994 őszén történt, amikor a Fidesz gyászos választási veresége után Orbán Viktor felkereste Vásárhelyi Miklóst, aki akkor Soros György magyarországi képviselője volt. Orbán elmondta: úgy döntött, hogy liberális középpártból konzervatív jobboldali párttá alakítja a Fideszt.

ORBÁN AZT KÉRTE, HOGY A SOROS ADJON TÁMOGATÁST AHHOZ, HOGY AMERIKÁBA KÜLDHESSEN POLITIKUSOKAT FELKÉSZÜLNI AZ ÚJ SZEREPRE.

 

Vásárhelyi Miklós azonban közölte, hogy a Soros Alapítvány nem tud és nem is akar olyan programot indítani, amely a politikai pártok káder utánpótlását biztosítja. Részben azért, mert ezt a amerikai törvények tiltják, részben mert az Alapítvány ezt nem tekinti feladatának, kizárólag civilek támogatásával foglalkozik.

 

Ezután békésen elváltak, és Vásárhelyi Mária szerint Orbán többé nem kereste az édesapját.

ORBÁN 1998-RA JOBBOLDALI PÁRTTÁ ALAKÍTOTTA ÁT A FIDESZT, DE NEM FELEJTETTE EL AZ ELUTASÍTÁST.

 


Vásárhelyi Mária erről így ír: „A Fidesz 1998-as kormányra kerülését követően – akkor még hihetetlennek tűnő – gyűlöletkampányt indítottak személy szerint Apu és az 56-os forradalomban résztvevő baloldaliak ellen (Litván György, Eörsi István, az 56-os Intézet, stb.) És

CÉLKERESZTBE KERÜLTEK A SOROS ALAPÍTVÁNY ÁLTAL TÁMOGATOTT MÉDIUMOK, INTÉZMÉNYEK IS.

 

Ma pedig ott tart Orbán, hogy Európa szélsőjobboldali, rasszista, xenofób, EU-ellenes pártjait próbálja saját vezérlete alatt integrálni.” Vásárhelyi Mária úgy látja, mára valóra vált, ami 1994-ben még elképzelhetetlen volt: a szélsőjobboldal nemcsak hogy szalonképessé vált sok országban, hanem kormányzati pozícióba is került. „Ma még úgy tűnik, hogy nem sikerül ezeket az összeférhetetlen, gyűlölködő, egymást is utáló pártokat közös ernyő alá hozni, de a kilencvenes években azt sem tudtuk elképzelni, hogy Magyarországot 2010-től egy szélsőjobboldali, rasszista, EU-ellenes párt fogja korlátlan hatalommal vezetni. A veszedelem sokkal közelebb van, mint gondolnánk.” – figyelmeztet a szociológus.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top