Politika

Végre! Áder János arcába nyomták a saját képmutatását!

Pestibulvar.hu

Nagyon igyekszik Áder János, hogy ne látszódjon, hogy ő csak egy fideszes pártkatona. Most azonban kíméletlenül szembesítették a köztársasági elnököt saját képmutatásával!

 

Miközben minden gyalázatos törvényt kritika nélkül aláír, Áder János a harcos környezetvédő szerepébe bújva próbál szimpatikusnak látszani az emberek előtt. Nemrég például az ENSZ 26. klímakonferenciáját kritizálta egy interjúban, ám a dolog visszaütött: ellenzéki politikusok

ÁDER ARCÁBA NYOMTÁK SAJÁT KÉPMUTATÁSÁT!

 

Az LMP társelnökeinél az verte ki a biztosítékot, hogy miközben Áder kérlelhetetlen szigorral tekint más országok klímapolitikájára, a Fidesz-kormány környezetromboló tevékenységét szó nélkül hagyja. Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté az Indexnek írt nyílt levelükben azt írják:

MIKÖZBEN ÁDER JÁNOS A BOLYGÓ KAPITÁNYA SZEREPÉBEN FÉNYEZI MAGÁT, A FERTŐ-TÓ KISZÁRADÁSÁRÓL CSAK ANNYIT MONDOTT, HOGY NINCS ELÉG INFORMÁCIÓJA, ÉS A BALATON TÖNKRETÉTELÉRŐL IS MÉLYEN HALLGAT!

 



A két ellenzéki politikus azzal is szembesíti a köztársasági elnököt, hogy a klímacsúcson elmondott semmitmondó egy szót sem szólt a szélenergia itthoni betiltásáról, és komplex épületenergetikai programot sem jelentett be. Áder akkor sem szólalt meg, amikor idetelepültek a környezetszennyező akkumulátorgyárak, fittyet hányva a környezetvédelmi szabályokra, az érintett lakosság megkérdezése nélkül.

Nem volt számára probléma a környezetvédelmi intézményrendszer és a hatóságok leépítése sem és semmi kifogása nincs a környezetszennyező nagyvállalatok állami támogatásával kapcsolatban. Az pedig különösen elszomorító, hogy

AZ ÖNMAGÁT ZÖLDNEK MONDÓ KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK TELJES MELLSZÉLESSÉGGEL ÁLL KI AZ ATOMENERGIA MELLETT,

holott ma már biztosan állíthatjuk, hogy az atomenergia drága, veszélyes, a sugárzó hulladékok kezelésével terheli a minket követő generációk hosszú sorát és végleg energiafüggőségbe taszítja az országunkat. Pedig a megújuló energiaforrásokkal lenne zöld alternatíva. Levelükben az LMP társelnökei arra is emlékeztetnek:

ÁDER EGY HONVÉDSÉGI GÉPPEL MENT A KLÍMACSÚCSRA, AMI OLYAN, MINTHA  VALAKI NERCBUNDÁBAN VENNE RÉSZT EGY ÁLLATVÉDELMI TÜNTETÉSEN.

 

Az ellenzéki politikusokat azonban sokkal jobban zavarja, hogy Áder „az arcát adta a magyar kormány szégyenteljes klímacéljaihoz, itthon pedig mélyen hallgat, és nem lép fel a napi szintű környezetpusztítás ellen.” A nyílt levél írói azzal zárják soraikat, hogy Áder számára még most sem késő intézkedni: „Köztársasági elnök úr, nemsokára lejár a mandátuma! Mit kockáztat, ha végre felemeli a szavát, és érdemi lépéseket sürget? Nem a nemzetközi fórumokon, hanem itthon, ahol a dolga lenne.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top