Politika

Orbán megfúrta, hogy a demokratikus Európa közösen lépjen fel Biden demokráciacsúcsán

Pestibulvar.hu

AZ ORBÁN-KORMÁNY MEGAKADÁLYOZTA, HOGY AZ EURÓPAI UNIÓ HIVATALOS RÉSZTVEVŐJE LEGYEN A JOE BIDEN AMERIKAI ELNÖK ÁLTAL ÖSSZEHÍVOTT DEMOKRÁCIACSÚCSNAK

– szúrta ki a 444 a Bloomberg cikkét.

 

A lap szerint a kormány azért fúrta meg a közös megjelenés lehetőségét, mert Orbán Viktor nem kapott meghívott a találkozóra.

 

Mint ismert: Magyarország az egyetlen EU-s ország, amit nem hívtak meg a december 9-e és 10-e között zajló virtuális találkozóra, melyre 110 ország vezetője kapott meghívást. A találkozón a demokráciára világszerte leselkedő globális kihívásokra próbálnak választ találni.

A Bloomberg szerint a magyar fél az uniós nagykövetek szerdai találkozóján hozta fel a témát, melyen elmondták, hogy azért nem támogatják az EU egységes részvételét, mert az amerikaiak nem hívták meg külön az összes tagállamot. A találkozón az EU elnöke, Ursula von der Leyen és az Európa Tanács elnöke, Charles Michel szerintük nem beszélhet a teljes EU nevében, hiszen nem egyeztek meg egy közös álláspontban.

 



Az Orbán-diplomata szerint az Egyesült Államok

MEG AKARJA OSZTANI AZ UNIÓS TAGÁLLAMOKAT, ÉS EZEKET A KÍSÉRLETEKET ABBAN A TÁGABB PÁRBESZÉDBEN KÉNE MEGVITATNI, AMELY AZ EU STRATÉGIAI AUTONÓMIÁJÁNAK KÉRDÉSÉRŐL SZÓL.

 

Orbánék közbelépése miatt az EU nem nyújthat majd be írásban közös tervezetet a csúcstalálkozóra, a Bizottság és a Tanács elnöke ugyanakkor felszólalhat az eseményen, és korábban megállapodott állásfoglalásokat is képviselhet.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top