Politika

Közeleg a teljes összeomlás a kormány meggondolatlan döntése miatt!

Pestibulvar.hu

Bár a koronavírus-járvány elleni egyetlen hatásos védekezés jelenleg az oltás, ezt nem minden esetben lehetne határidőhöz kötve kötelezővé tenni.

 

A kormány figyelmen kívül hagyva az intő szavakat és felméréseket, mégis kötelezővé tette az oltás felvételét az állami intézményekben. A Nemzeti Pedagógus Kar a december 15-i határidő miatt pedig felmérte, milyen mértékű elvándorlást eredményezhet a kötelező oltás.

 

Ebből kiderült, hogy legalább 3000 tanár nem tervezi felvenni az első oltást,

MÍG AZ EMMI KUTATÁSA ENNÉL MAGASABB, 15 EZER KÖRÜLI SZÁMOT MÉRT!

 

Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányának a tagja az ATV Start című műsorában elmondta, hogy mivel az ő felmérésük – mely 3000 körülire becsülte azoknak a tanároknak a számát, akik nem vennék fel az oltást az előírt határidőre – csak egy kismintás kutatás, így az EMMI által megjelölt 15 ezer sokkal közelebb áll az igazsághoz.

Az pedig szerinte katasztrófához vezetne az oktatásban, ha a téli szünet után közel 15 ezer tanárral lennének kevesebben, mert akkor nemcsak a szakos ellátást nem tudnák megoldani, de még olyan tanár se nagyon lenne, aki vigyázna a gyerekekre.

“SEHOGY NEM LEHET MEGOLDANI, EBBŐL ÖSSZEOMLÁS LESZ”

– mondta Nagy Erzsébet a kormány által szabott határidővel és az ezzel járó tanárok felmondásával kapcsolatban, majd hozzátette, hogy a választás elé kerülők pedig nem a fizetés nélküli szabadságot fogják választani, hanem egyházi vagy alapítványi iskolákba mennek át tanítani, vagy egyszerűen más pályát választanak.

 


“A fizetés nélküli szabadság rosszabb, mint ha valakit kirúgnak, hiszen megszűnik a társadalombiztosítási ellátása is, a táppénzes ellátásában is megmutatkozik” – jelentette ki a PDSZ országos választmányának a tagja.

 

Nagy Erzsébet szerint sok tanár esett már át a betegségen, így magas az ellenanyag szintjük, ezért sem akarják most beoltatni magukat. A megoldás az lehetne, hogy védettségi igazolványhoz vagy laboreredményhez kötni a tanítást, míg az oltatlanok esetében kötelező és rendszeres teszthez kéne kötniük.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top