Politika

Végnapjait éli az Orbán-rendszer, Orbán Viktor a politikai túléléséért küzd

Pestibulvar.hu

MAGYARORSZÁG TELJHATALMÚ URA MEG VAN RÉMÜLVE, A POLITIKAI ÉLETBEN MARADÁSÁÉRT KÜZD

– írja a Foreign Policy című tekintélyes amerikai lap.

 

A cikk szerzője szerint 12 éve először adódott esély arra, hogy az ellenzék legyőzze a Fideszt a jövő évi választáson.

 

Orbánt szemmel láthatóan aggasztják az ellenzék javára billenő közvélemény-kutatási eredmények, hisz az elmúlt 11 évben a saját elképzelése szerint alakította a társadalmat, és építette a maga keresztény-központú illiberális demokráciáját. Saját hűbérbirtokaként kezelte az országot, fittyet hányt az uniós normákra, viszont saját szövetségeseihez és családjához csatornázta be az uniós pénzeket.

A lap emlékeztet: Magyarországon a korrupciós ügyeket nem vizsgálja az ügyészség, a bíróságok függetlensége megtört, a közvagyont pedig Orbánék új magánalapítványokba transzferálják. Az Európai Bizottság november 19-én ezek kapcsán is kérdezte a kormányt egy neki küldött levelében. Amíg a vitás kérdéseket nem rendezik, a Bizottság visszatartja a helyreállítási alapból Magyarországnak járó 7,2 milliárd eurót, ami jelentős kiesés, a magyar GDP 5 százalékának megfelelő összeg.

 


Az ellenzék kapcsán a Foreign Policy azt írja: ugyan összeállt, viszont még nincs közös programja. Ennek ellenére is jók az esélyeik, még úgy is, hogy a média nagy részét a Fidesz uralja. Andor László volt uniós biztos arról beszélt a lapnak, hogy Orbán kijátssza a választások előtt szokásos kártyát, s úgy költekezik, mintha nem lenne holnap, közben pedig eljátssza az állami vagyont is. A legborzasztóbb húzása viszont még így is a választási törvény módosítása úgy, hogy közben a külföldre menekült fiatalok változatlanul nem szavazhatnak levélben. A nemzetközi környezet szerencsére viszont biztató előjeleket mutat:

“Trump, Kurz, Babis, Netanjahu távozása után Orbán bukása csak hab lenne a tortán, ráadásul már a német keresztény demokraták támogatására sem számíthat“

– írja a lap a cikkben.

 

(Klubrádió nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top