Politika

Karácsony Gergely véleményére ad az amerikai kongresszus – Orbánt inkább nem kérdezik

ezalenyeg.hu

Az USA Európával foglalkozó kongresszusi albizottsága kiemelten fogalkozik a V4-ek ügyével. A hazánkat érintő kérdések megvitatására Karácsony Gergelyt kérték fel. Az angol nyelven folyó megbeszélés mérföldkő lehet Magyarország szabad része és az Egyesült Államok kapcsolatában.

 

Karácsony Gergelyt, Budapest főpolgármesterét és az ellenzéki összefogás egyik legfontosabb vezéralakját kérte föl az Egyesült Államok Európával foglalkozó kongresszusi albizottsága, hogy ismertesse a jogállamiság, a demokrácia és a szabadságjogok érvényesülésének problémáit Magyarországon.

 

Karácsony Gergely folyékony angolsággal ismertette az alábbi, amerikaiak számára is kiemelt fontosságú pontokat:

  1. Orbán Magyaroszágot a keleti rezsimek kiszolgálójává züllesztette – a kínai és orosz érdekeket egyenesen következetesen a magyar és összeurópai értékek fölé helyezve. Orbán megengedi a Kína Kommunista Pártnak és Putyinnak, hogy trójai falóként használják ki Magyarországot az Európai Unión belüli befolyásuk növelésére.
  2. A Fidesz-KDNP nem szégyell pártállami módszerekhez nyúlni a hatalom megtartása érdekében. Kövér László házelnök például arról beszélt a magyar titkosszolgálatoknak, hogy az ellenzék a legnagyobb ellenség. A Pegazus izraeli kémszoftverrel pedig bűnözők helyett ellenzéki újságírókat (köztük az EzaLényeget is), politikusokat és üzletembereket figyeltek meg.
  3. Szintén a kommunista időkből ismerős illiberális eszközök kerültek felhasználásra a szabad magyarok ellen további négy fontos területen. Ezek közül Karácsony Gergely az új alkotmány elfogadását, a választójogi törvény megváltoztatását, a civil társadalom szétzúzását és a média elfoglalását emelte ki.

 

A hazai helyzet ismertetését követően a jelenlegi folyamatokat és a magyar nép valódi karaketerét illetően így fogalmazott:

Nagyon fontos, hogy megértsük, hogy a demokrácia leépítése és a keleti nyitás politikája kéz a kézben jár. A magyar kormány nagymértékben épít kínai és orosz beruházásokra Magyarországon, melyek adófizetők pénzéből készülnek, viszont kínai és orosz érdekeket képviselnek



Biztosíthatom önöket, hogy a magyar kormány tettei nem tükrözik a magyar társadalom értékrendjét.

 

A teljes meghallgatást itt tekinthetik meg:

Forráshvg.hu




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top