Politika

DK: Felháborító, a határon túli halottak is szavazhatnak 2022-ben! (+videó)

nyugatifeny.hu

Törvényesített választási csalásra készül a Fidesz – hívta fel a figyelmet Arató Gergely.

Tegnap írtuk meg, hogy agitáló levelet küldött Orbán Viktor a határon túli magyaroknak, amelyben arra szólítja fel őket, hogy vegyenek részt a 2022-es magyarországi választásokon.

 

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja a Fidesz legújabb választási törvénymódosítását, mert így az elhunyt határon túli állampolgárok, illetve nevükben az élő hozzátartozóik is akadály nélkül szavazhatnának.

 

Arató Gergely szerint a Fidesz ezzel törvényesített választási csalásra készül. Arató szerint Orbánék annyira nem tisztelik a határon túli magyarokat, hogy a nevükben még választási csalást is képesek kivitelezni. Kiemelte:

Ez a magyar nemzeti összetartozásnak az elárulása,

arra alkalmas, hogy a Fideszt hatalmon tartja, nem pedig arra, hogy kifejezze a határon túli magyarok akaratát.

 

A DK-s politikus számításai szerint nagyjából fél milliót is elérheti a regisztrált határon túli magyarok száma. Mivel az elhunytak is benne maradnak a rendszerben, így több tízezer szavazatot is leadhatnak az elhunytak nevében.

„Véget fogunk vetni ennek a gyakorlatnak”



– húzta alá Arató.

 

Mint ismert: a határon túli magyaroknak 2012-ben adta meg a parlament fideszes többsége a szavazati jogot, és akik éltek a lehetőséggel, szinte kivétel nélkül a Fidesz-KDNP-re szavaztak.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top