Politika

A papírzacskóban kenőpénzt elfogadó fideszbűnöző lemondását követeli az ellenzék (+videó)

nyugatifeny.hu

Völner Pál ugyanis trükkösen csak az államtitkárságról mondott le, de parlamenti képviselőként továbbra is biztosítaná a kétharmadot Orbánnak.

Ma derült ki, hogy Varga Judit Pegasus-ügyi államtitkára, Völner Pál rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forint közötti összegeket fogadott el készpénzben a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.

 

Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, Völner pedig Orbán parancsára kedden lemondott államtitkári posztjáról, képviselői mandátumát azonban (a kétharmad biztosítása érdekében) megtartotta.

 

Kedden az ellenzéki pártok közös sajtótájékoztatón Völner Pál lemondását követelték a képviselői mandátumáról, mert méltatlanná vált az emberek képviseletére.

 



Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) szerint Varga Judit szerepét is vizsgálni kell, mert ő bízta meg Völner Pált a megfigyelések engedélyeztetésével és a végrehajtó karral összefüggő feladatokkal. A Párbeszéd képviselője kezdeményezni fogja, hogy minél gyorsabban függesszék fel Völner Pál mentelmi jogát.

 

A jobbikos Nunkovics Tibor hangsúlyozta, hogy Völner Pálnak nemcsak az államtitkári pozíciójáról, hanem a parlamenti mandátumáról is le kell mondania, mert méltatlanná vált arra, hogy képviselő legyen.

 

A Mindenki Magyarországa Mozgalom részéről Bana Tibor is erre hívta fel a figyelmet, valamint megkérdőjelezhetetlennek nevezte Varga Judit felelősségét.

 

Szakács László a DK képviseletében közölte:

„Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy egy ilyen magas tisztséget betöltő személy semmi esetre sem kerülhetett volna az ügyészség látókörébe, ha ezt Orbán Viktor nem engedélyezi”.

 

A DK tájékoztatást vár a kormánytól arról, hogy tudtak-e az ügyről, ha igen, mikor értesültek róla, tudnak-e más érintettekről, és Varga Judit fogadott-e el kenőpénzt Völner Páltól.

 

A momentumos Tompos Márton is Varga Judit lemondásának szükségességét hangsúlyozta. Kifejtette: ha a miniszter nem tudott az ügyről, akkor azért, ha pedig tudott róla, akkor bűnrészes, és azért kell lemondania.



 

Az MSZP-s Harangozó Tamás kiemelte: ez az ügy arról tesz tanúbizonyságot, hogy a Fidesz rendszere velejéig korrupt, csak a hatalomról és a pénzről szól. A politikus szerint az Igazságügyi Minisztérium politikai értelemben addig megszűnt létezni, amíg Varga Judit nem mond le.

 

Videó:


.

(Index / Mérce) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top