Politika

Hadházy: Völner Pál csak egy balek, akivel most elvitetik a balhét

nyugatifeny.hu

Sokkal messzebbre nyúlnak a szálak a független képviselő szerint.

Ma derült ki, hogy Varga Judit Pegasus-ügyi államtitkára, Völner Pál rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forint közötti összegeket fogadott el készpénzben a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.

 

Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, Völner pedig Orbán parancsára kedden lemondott államtitkári posztjáról, képviselői mandátumát azonban (a kétharmad biztosítása érdekében) megtartotta.

 



Kedden az ellenzéki pártok közös sajtótájékoztatón Völner Pál lemondását követelték a képviselői mandátumáról, mert méltatlanná vált az emberek képviseletére.

 

Az ügyben most posztolt Hadházy Ákos is, a független képviselő írását változtatás nélkül adjuk közre:

A mai nap legfontosabb híre, hogy az ügyészség feladta a titkolózást, és beismerte, hogy – amint a parlament kiadja a mentelmi jogát – hivatali vesztegetéssel gyanúsítaná meg Völner Pált, fideszes képviselőt, az Igazságügyi Minisztérium időközben lemondott államtitkárát.

Igaznak bizonyult, amit korábban több forrásból megtudtam, vagyis Völner kenőpénzt kaphatott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar vezetőiért, hogy bizonyos szívességeket (feltehetően végrehajtói kinevezéseket) elintézzen.

Örülhetnénk ennek a fejleménynek, hiszen megbukott egy korrupt politikus (bár a parlamenti mandátumáról nem mondott le). Csakhogy nagyon valószínű, hogy ő csak az a balek, akinek el kell vinnie a balhét.

Ne gondolja senki, hogy ezt az egész bűnszervezetet, ami Magyarországot teljesen átszövi, egy államtitkár és egy kari vezető találta ki és működtette!

Az egész rendszert csak úgy lehetett átalakítani, besorolni a NER-be, hogy abban mindenki benne volt: a minisztérium, a kormány és az összes fideszes és KDNP-s képviselő, akik megszavazták a folyamatosan, salátatörvényekben elrejtett módosítókat.

Bűnösök azok is, akik hetekig titkolni próbálta a történteket, hátha meg lehet úszni a botrányt.



A végrehajtásban (akárcsak a felszámolásban) hatalmas pénz van, nagyon komoly érdekek fűződnek ahhoz, hogy a megfelelő emberek a megfelelő időben és áron dobjanak piacra például értékes ingatlanokat.

Ha a végrehajtó kellően gátlástalan, elég egy kisebb követelés, és hipp-hopp, már meg is szabadít bárkit az értékes cégtől vagy ingatlantól, amit egy jól irányított árverésen máris a megfelelő ember kezébe juttat. Valódi jogorvoslat nincs, felügyelet nincs.

Mert ki ellenőrzi a végrehajtókat? A végrehajtói kar, amelynek vezetői maguk is végrehajtók, és most előzetesben ülnek vesztegetés gyanújával.

Ezen a 2022-es választások után sürgősen változtatni kell! A jelenlegi végrehajtási rendszert fel kell számolni és helyette egy tisztességes, a jogszabályokat és az ügyfelek érdekeit (adós és hitelező egyaránt ügyfél, mindkettőnek vannak jogai!) mindenek előtt tartó végrehajtási rendszert kell felállítanunk.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top