Politika

Hiába szerették volna elhallgattatni az ellenzéki politikust, nem sikerült a tervük!

Pestibulvar.hu

Bár egyértelmű, hogy a magyarok többsége elutasítja a kínai Fudan egyetem megépítését, a kormány azonban még mindig nem mondott le a beruházásról.

 

Az üggyel kapcsolatban Szabó Tímea írásbeli kérdést intézett Orbán Viktorhoz, melyre végül a miniszterelnök helyett Schanda Tamás államtitkár válaszolt:

“MI LEHETNE GAZDASÁGOSABB A MAGYAROKNAK, MINT 540 MILLIÁRD FORINTBÓL 1 DARAB EGYETEMET ÉPÍTENI, ÉS ELADÓSODNI A KÍNAI KOMMUNISTA PÁRTNAK?”

– teszi fel az ironikus kérdést az ellenzéki képviselő a közösségi oldalára kitett bejegyzésében arra reagálva, hogy az államtitkár válasza szerint a kínai egyetem idehozatalánál a “lehető leggazdaságosabb és legkedvezőbb konstrukció előkészítése zajlik”.

 

Szabó kiemeli, hogy Orbán többet akar elkölteni egyetlen egyetem megépítésére (ahol egy magyar diáknak nem kevesebb, mint évi 3 millió forint lenne a tandíj), mint amennyit egyetlen évben a teljes magyar felsőoktatásra költ.

“TÉNYLEG, HÁT A HÜLYÉNEK IS MEGÉRI EZ A „LEGKEDVEZŐBB ÉS LEGGAZDASÁGOSABB KONSTRUKCIÓ”!

 

Cserébe még Orbánék 10 ezer vidéki magyar diáktól is elveszik a lakhatásukat, hiszen a Kínai Kommunista Párt egyetemének helyén épülne a Diákváros” – írja az ellenzéki politikus.

 

Szabó Tímea végül felteszi azt a kérdést is, hogy “melyik pillanatban gondolja Schanda Tamás, nopláne Palkovics László vagy Orbán Viktor azt, hogy a magyaroknak az a „legkedvezőbb konstrukció”, ha egy százmilliárdos gigahitellel kiárusítjuk Magyarországot Kínának?

KÖSZÖNJÜK, MI NEM AKARUNK KÍNA RABSZOLGÁIVÁ VÁLNI, AKARUNK VISZONT DIÁKVÁROST ÉS 10 EZER MAGYAR FIATALNAK LAKHATÁST!”

 


A Párbeszéd társelnöke hozzáteszi, hogy nem azért kapott a Fudan elleni tiltakozás miatt 10 millió forint büntetést Kövér Lászlótól, hogy most feladja a harcot! Megy tovább a Diákvárosért, és ígérete szerint végleg leállítják Magyarország rabszolgává tételét!

 

“Schanda egyébként megsértődött, amiért megkérdeztem, hogy ha a Fudan a saját gyerekkórházában osztályt nyitott a transznemű gyerekek megsegítésére, akkor vajon tervezi-e ugyanezt a magyar kormány is, vagy netalántán annyira felháborodik ezen, hogy inkább azonnal visszamondja a Fudan-projektet” – zárja bejegyzését Szabó Tímea.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top