Politika

Márki-Zaynak leesett az álla: Azt hittem, már mindent láttam, de mindig van lejjebb

Pestibulvar.hu

“Azt hittem, engem már nem lehet meglepni korrupció témában. De mindig van lejjebb. Ma a magyarok megtudhatták, hogy az Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára, Völner Pál, Varga Judit miniszter helyettese és első számú bizalmasa rendszeresen papírzacskóban gyűjti be a kenőpénzt, milliókat töm a zsebébe a dubaji járattól bilincsben elvitt Schadl György, a Bírósági Végrehajtói Kar elnöke. Mert már a végrehajtásból is lopnak. A kisembertől, a legelesettebbtől is lopnak. Nincs határ, lopniuk kell, mert csak lopni tudnak. A pénz útja pedig, ahogy ma kiderült, egészen a kormányig vezet“

– írta a miniszterelnök-jelölt a Facebook-oldalán.

 

Mint ismert, kedden Polt Péter legfőbb ügyész bejelentette: kezdeményezi Völner Pál igazságügyi államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését hivatali visszaélés miatt. Válaszul Völner bejelentette, hogy lemond államtitkári posztjáról, a képviselői mandátumát azonban megtartja (vélhetően Orbán abba már nem ment bele, hogy veszélybe kerüljön a kétharmada a választás előtt, ha esetleg szüksége lenne valamilyen utolsó pillanatos módosításra – a szerk).

“Mit tett ezzel az országgal Orbán Viktor? A kormányában az Igazságügyi Minisztériumból irányítják a korrupciót, ráadásul annak a vezetőnek a kezében futnak össze a szálak, aki a Pegasus-kémszoftver bevetéséről dönt. Nálunk tehát az állam nem a bűnözőket figyeli titkosszolgálati eszközökkel, hanem egy bűnöző figyel meg tisztességes állampolgárokat, újságírókat, vállalkozókat“

– folytatta a posztot Márki-Zay Péter. A politikus ígéretet tett, hogy a kormányváltás után megtisztítják a korrupciótól a minisztériumokat, a titkosszolgálatokat pedig egy “bűnözőket bújtató párt szolgálata helyett az államérdek és a terrorizmus elleni harc szolgálatába állítják”.


forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top