Politika

Szakértők szerint kemény hónapok előtt áll Orbán: az új német kormány háborút indít ellene a jogállamiság miatt

Kép forrása: EPA

Az új német kormány programja arra utal, hogy kemény fellépésre készülnek Brüsszelben Magyarország és Lengyelország ellen – mondta egy szakértő az Euronewsnak. Már maga Orbán Viktor is belengette, hogy kemény hónapok előtt áll, amikor arról írt Merkelnek címzett levelében, hogy nyílt sisakos küzdelemre számít az új német vezetéssel.

Az Euronews brüsszeli szerkesztősége szakértőkkel elemezte, milyen változásokat hozhat a szerdán hivatalba lépő, Olaf Scholz vezette kabinet.

 

Nem lesznek merkeli politikai alkuk, a németek felveszik a kesztyűt

Az már most biztosra vehető, hogy nem fog megismétlődni, ami Angela Merkel hivatali ideje alatt történt:

Mindenképpen keményebb fellépésre kell készülnie Orbán Viktornak a jogállamisági ügyeket illetően. Merkelt sokan bírálták azért Brüsszelben, mert túl megengedő volt a renintens tagállamokkal szemben, és szankciók helyett a tárgyalásokat bátorította.

 

Németország most tényleg bekeményíthet, erre utal a koalíciós szerződésben szereplő, Ursula von der Leyen bizottsági elnöknek szóló mondat is:


“Felszólítjuk az Európai Bizottságot arra, hogy konzisztens módon és időben használja a már meglévő jogállamisági eszközöket.”

 

“Úgy tűnik, az új kormány keményebb álláspontot szeretne Lengyelországgal és Magyarországgal szemben” – mondta Amandine Crespy.

 

“Meglátjuk, hogy képesek lesznek-e egységes frontot létrehozni az ügyben az európai vezetőkkel, vagy sem. Azonban sok mindenre készülhetünk, hiszen az tény, hogy az új német kormány kevésbé hajlik majd a politikai alkukra Angela Merkelhez képest” – tette hozzá a professzor.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top