Politika

Milliós végkielégítést ad a Fidesz a kenőpénzbotrányba belebukó képviselőjének

Pestibulvar.hu

KÖZEL NÉGYMILLIÓ FORINTOS VÉGKIELÉGÍTÉSSEL TÁVOZHAT VÖLNER PÁL, A FIDESZ KENŐPÉNZBOTRÁNYBA BELEBUKÓ KÉPVISELŐJE

– írja a 24.hu.

A végkielégítést törvény szabályozza, aszerint Völnert háromhavi illetményével megegyező búcsúpénz, bruttó 3,9 millió forint illetné meg. Völner kedden mondott le az államtitkári pozíciójáról, amit szerdán Áder János már el is fogadott.

 

Ezt még abban az esetben sem kell visszafizetnie, ha netán jogerősen elítélik a politikust.

A hírre az MSZP bejelentette: határozati javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy azon kormányzati tisztségviselők, akikkel szemben büntetőügyekben eljárást indítanak a hatóságok, ne kaphassanak semmilyen kifizetést, se végkielégítést, se a még meglévő szabadnapokért járó pénzbeli megváltást sem, addig amíg az ügyükben felmentő ítélet nem születik.

 

Az MSZP szerint Völnert nem lehet 4 millió forintos végkielégítéssel jutalmazni azért, mert lemondott az államtitkári posztjáról, miután lebukott. A korrupcióval szemben zéró tolerancia elvét kell követni tettekben is, nem csak szavakban, ahogyan eddig a Fidesz tette.

“A kormánypártok most dönthetnek: támogatják az MSZP javaslatát és megakadályozzák, hogy egy korrupción ért politikus még több millió közpénzzel távozzon, vagy nyíltan felvállalják egy csúszópénzek elfogadásával vádolt társuk további támogatását“

– írta a párt közleményében.

 


Az MSZP-hez később Donáth Anna, a Momentum elnöke is csatlakozott. A képviselő azt írta:

“Ne kaphasson végkielégítést az a kormánytag, akit büntetőügyben jogerősen elítélnek! Ha a fideszes többség nem hajlandó módosítani a végkielégítési szabályozást, egyértelműen beismerik, hogy még a bizonyítottan korrupt fideszeseknek is jár a jutalom!”

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top