Politika

Kritikus a helyzet – Az Orbán-kormány nyomorba döntötte az országot!

Pestibulvar.hu

A magyar kormány elmúlt éveinek rossz politikája miatt egyre többen kerülnek anyagi nehézségekbe az országban.

 

Korózs Lajos az MSZP és Gér Mihály a Párbeszéd politikusa közösen hirdettek ki azokat a lépéseket, melyekkel könnyíteni lehetne a nehéz körülmények között élőknek.

 

Az ellenzéki politikusok azt szeretnék, ha csökkenne az alapvető élelmiszerek áfája, csökkenne az SZJA, valamint célzottan felszámolnák a gyermekszegénységet, mely révén 2,3 millió család kapna plusz segítséget.

 

A KSH szerint két olyan társadalmi csoport is van, ahol az elmúlt egy év távlatában drasztikusan nőtt a szegénység: a gyerekek és a 65 év felettiek.

AZ ELMÚLT 12 ÉVBEN ORBÁNÉK VAGY 30 ADÓNEMET ZÚDÍTOTTAK AZ EMBEREK NYAKÁBA,

miközben a támogatásaikat csak a tehetősek élvezhetik.


 

Az MSZP közösségi oldalán közzétett bejegyzésében kiemelik, hogy elhibázott az a politika, amelyben csak a magas keresettel rendelkezők tudják igénybe venni teljeskörűen a családi adókedvezményt, hozzáteszik továbbá azt is, hogy van olyan államtitkár, aki szerint az áremeléseket az emberek nem is érzik.

A FIDESZ-KORMÁNY BEVEZETTE A SÁRGACSEKK ADÓT, MEGADÓZTATTÁK A MINIMÁLBÉRT, A JÖVEDÉKI ADÓT MEGEMELTÉK, A FORINTOT BEDÖNTÖTTÉK ÉS DRASZTIKUSAN MEGEMELTÉK A CAFETERIA UTÁN FIZETENDŐ ADÓT IS

– írja a két ellenzéki politikus.

 

Korózs Lajos, az Országgyűlés Népjóléti bizottságának szocialista elnöke pedig hozzátette, hogy az általuk szorgalmazott intézkedések nem terhelnék meg a költségvetést, mivel a kormánynak csak egyszerűen le kellene mondania ezekről az adóbevételekről. A szocialista párt által javasolt adópolitika pedig 2,3 millió munkavállalónak nyújtana segítséget!

 

Gér Mihály pedig bejelentette, hogy az új egységkormány valódi családbarát politikát fog indítani, a Fidesz plakáterdőkön hirdetett kamuszövegeivel szemben. A párbeszéd politikusa szerint Novák Katalin „családbarátsága” csak egy álca, egy plakátszöveg, ami nem valósul meg a valóságban, hiszen azt látni, hogy a gyermekszegénység már egész Pest megyében is jelen van.


 

“Minden településen vannak szegregált övezetek, minden településen vannak olyan családok, akiket az út szélén hagytak, és nap, mint nap küzdenek a betevőért, küzdenek azért, hogy legyen mivel kifűteni azokat a kis viskókat, amikben lakni kényszerülnek” – jelentette ki Gér Mihály, aki szerint a saját körzetében is számtalan szegénységben élő gyermek van, ezért azt követeli az MSZP-vel együtt, hogy a Gyermekgondozási Segély összegét 60.000 forinttal emeljék meg, míg a családi pótlékot duplázzák meg, még akkor is, ha a valódi megoldást a 2022-es kormányváltás fogja jelenteni!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top