Politika

Eldőlt: A hat párt nem engedi Márki-Zaynak utólag átírni a játékszabályokat

nyugatifeny.hu

Nincs szükség egy hetedik pénznyelő frakcióra levitézlett orbánistákból – döntötték el konszenzussal.

Az atv.hu úgy értesült, hogy az ellenzéki pártok vezetői napokon belül hivatalosan is közölni fogják Márki-Zay Péterrel, hogy ne számítson rá, hogy saját frakciója lesz az új Országgyűlésben. Ezen viszont Márki-Zay Péter nem nagyon lepődhet meg, főleg Jakab Péter ma reggeli interjúja után.

 

Jakab Péter ma reggeli, Alfahírnek adott interjúja óta világos, hogy a Jobbik nem támogatja a Márki-Zay Péter által igényelt „hetedik frakció” megalapítását.

 

A Jobbik elnöke úgy fogalmazott:

„Én a hetedik frakció kérdésében világossá tettem az álláspontomat. Nem támogatom. Bízom benne, hogy a hat ellenzéki párt egységet fog mutatni ebben a kérdésben is, a miniszterelnök-jelölt pedig nem mehet szembe az egységgel.”

A Jobbik vétója önmagában is elég lenne ahhoz, hogy ne jöjjön létre a Márki-Zay-frakció, hiszen annak megalapításáról csak konszenzussal dönthetne a hat párt.

Jakab Péter szerint egy hetedik frakció létrejötte a választói akarat megcsúfolása lenne.

„Ha Márki-Zay Péter egy, a gyakorlatban nem létező pártból önálló frakciót akar grundolni, azzal semmibe veszi a választói akaratot”

– fogalmazott a Jobbik elnöke.

„A választók nem kértek sem az Új Világ Néppártból, sem pedig annak miniszterelnök-jelöltjéből”

– tette hozzá, utalva arra, hogy Orbán korábbi minisztere, Pálinkás József még a miniszterelnök-jelölti induláshoz szükséges 20 ezer alírást sem tudta összegyűjteni, így nyilvánvalóan nincs mögötte semmilyen támogatottság.


 

A Jobbik részéről személyesen Jakab Péter közölte is a hetedik frakcióval kapcsolatos elutasító álláspontját Márki-Zay Péterrel Hódmezővásárhelyen, de az atv.hu úgy tudja, hogy érdemi támogatást egyik ellenzéki párttól sem kapott Márki-Zay utólagos igénye.

(via atv.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top