Politika

Brutális öngólba szaladt bele Szijjártó egy rosszul megválasztott fotó miatt

nyugatifeny.hu

Előbb gondolkodni, csak azután posztolni!

Rohamrendőrök oszlattak fel a hétvégén Amszterdamban egy betiltott tüntetést (a résztvevők a járványügyi korlátozások ellen tüntettek).

 

A fotók tanúsága szerint a rendőrök nem bántak kesztyűs kézzel a tüntetőkkel, Szijjártó Péter pedig másnap már posztolt is Facebook-oldalára az esetről:

 

Bejegyzését átvette a Magyar Nemzet is, amikor arról cikkeztek, hogy máris mélyrepülésben van a korábban Orbánt is bíráló Mark Rutte kormánya Hollandiában.


 

Népszava észrevette, hogy Szijjártó a videó mellé nem az inkriminált eseményen készült fotót posztolta, hanem egy olyat, ami egy évvel korábban készült, ráadásul nem is Amszterdamban, hanem Hágában. Erről a képről van szó:

 

A képen szereplő két rendőr valóban brutálisan lépett fel, ellenük azonban azóta már vádat emeltek, kivizsgálják a túlkapásokat és elszámoltatják a felelősöket, azaz a fotó éppen annak a bizonyítéka, hogy a Szijjártó által számon kért jogállamiság remekül működik Hollandiában.


 

A Népszava megkereste a külügyi tárcát, ahonnan azt válaszolták: ez nem illusztráció, hanem maga a holland valóság. A korábbi fotó szerintük azt bizonyítja, hogy a nyugat-európai országban “sokadjára és konzekvensen” lépnek fel brutálisan a tüntetőkkel szemben, amely ellen az uniós biztosok “sokadjára és konzekvensen” elfelejtenek szót emelni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top