Politika

Továbbra is szavazhat a Parlamentben a korrupt Fidesz-bűnöző, az ügy többi érintettjét lecsukták

nyugatifeny.hu

Mindent a kétharmadért.

Még mindig szabadlábon van Völner Pál, de az ügyészség a Népszavának nem hajlandó elárulni, hogy miért — írta a lap kedden.

 

Völner Pál mentelmi jogát azután függesztette fel a Parlament, miután kiderült róla, hogy rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forint közötti összegeket fogadott el készpénzben a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.

 

A volt államtitkárt tavaly

december közepén hallgatták ki gyanúsítottként, majd elengedték.

 

Letartóztatását nem kezdeményezték, így Völner a későbbiekben is bejárhat a Parlamentbe szavazni, felszólalhat, sőt akár törvényt is javasolhat — mutat rá a lap.

 

Nem ez az első eset, hogy az ügyészség egy gyanús ügyben nem indít nyomozást, így biztosítva a Fidesz számára a kétharmadot az Országgyűlésben.

 



Ilyen volt többek közt az Elios-ügy, az orosz hármas metrók, a Biodóm, vagy az adófizetői tízmilliárdokból finanszírozott Mátrai Hőerőmű ügye is.

 

A Völner-ügyben egészen konkrét vádpontok vannak, napra pontosan és összegszerűen szerepel az ügyészségi anyagban, hogy a volt államtitkár mikor, kitől, mennyi pénzt fogadott el.

 

Ennek őt elengedték, noha az állásukat vesztegetéssel megszerző végrehajtókat lecsukták: csak Völner védekezhet szabadlábon.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top