Politika

Kijöttek a számok: több mint 100 ezer magyar adott be letelepedési kérelmet Nagy-Britanniában

fuggetlennemzet.hu

Nagy-Britanniában 140 ezren kértek letelepedési kérelmet. A kérvényeket brit idő szerint szerda éjfélig lehetett benyújtani a bevándorlási és vízumügyi osztályához, elsősorban az erre kialakított online felületen, illetve a mobileszközökre letölthető, ugyancsak e célra kifejlesztett alkalmazás használatával. – írja a MFOR.

Akik megszerezték a letelepedett státust, csütörtöktől is változatlan feltételekkel dolgozhatnak, tanulhatnak Nagy-Britanniában, hozzáférhetnek az ingyenes brit állami egészségügyi ellátórendszer szolgáltatásaihoz és egyéb szociális kedvezményekhez. A belügyminisztérium adatai szerint hozzávetőleg 400 ezer letelepedési kérelem vár még elbírálásra.


Nagy-Britannia tavaly január 31-én kilépett az Európai Unióból, de azok az EU-polgárok, akik 2020. december 31-ig, a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után kezdődött tizenegy hónapos átmeneti időszak lejártáig törvényesen és életvitelszerűen letelepedtek az országban, továbbra is maradhatnak megszerzett összes jogosultságuk megtartásával. Ehhez azonban meghatározatlan időre szóló tartózkodási engedélyért hivatalos jogi elnevezéssel letelepedett státusért kellett folyamodniuk.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top