Politika

Újabb magyar gyár csődölt be – állami hitelből felhúzott pénztemető, milliárdos adósság és rengeteg munkanélküli

Kép illusztráció forrás: google

Augusztus végén indított csődeljárást a Nyíregyházi Törvényszék Bourgogne Gastronomie Kft., vagyis a Kisvárdán állami hitelből felhúzott és két évvel ezelőtt átadott éticsiga-feldolgozó üzem ellen, írja az mfor.hu. A lap úgy tudja, a cég a dolgozóinak is többhavi fizetéssel tartozik.

Az mfor.hu szerint már a járvány előtt is akadtak gondok, mert már az alapkő-letétel után, 2017-ben indított a NAV egy végrehajtást a cég ellen, ami ellen jelenleg is több végrehajtás van folyamatban.

A csigafeldolgozó beruházás 6,5 milliárd forintból valósult meg, amihez az állami Eximbank biztosított 4,8 milliárd forintos hitelt, de az mfor.hu szerint nem ez az egyetlen bejegyzett zálogjog a cégnél. Úgy tudják, a Bourgogne Gastronomie Kft.-nél már 2019-ben jelentős, 7 milliárd forintos adósság halmozódott fel, de a 2020-as állapotáról egyelőre semmit sem tudni, mert a cég nem adta le a tavalyi évről szóló beszámolóját.


forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top