Politika

Orbán Viktor is elolvashatná Gyurcsány Ferenc menekültkérdésről és keresztényekről szóló bejegyzését

Kép forrása: MTI

Gyurcsány Ferenc legújabb bejegyzésében megpróbálta rendbe tenni a menekültkérdés alapvitáját, mielőtt még minden összekuszálódna.

A mi világunk ahhoz ragaszkodik, hogy az élet elsőbbséget élvez. Ez nem liberális hablaty, ez a humanista minimuma keresztényeknek, konzervatívoknak, agnosztikusoknak, baloldaliaknak és így tovább

– írja a DK elnöke, aki szerint ebben a tárgyban a magyar kormány menekültpolitikája embertelen, elfogadhatatlan. 

 

Aztán meg persze ott van, hogy van egy közös életünk. Miénk, magyaroké. “Nevét is, virágát is tudom, tudom, hogy merre mennek, kik mennek az úton…” Meg hát ugye európaiaké. A volt miniszterelnök szerint, e két szempont sokszor konfliktusba kerül. Mások életének védelme és saját életmódunk védelme. 


Ha megtanulunk erről szépen beszélni, ha össze tudjuk egyeztetni ezeket a megfontolásokat, ha megértjük, hogy mikor melyik, hogyan, miért élvez elsőbbséget, akkor lesz tisztességes menekültpolitikája hazánknak és Európának. 

Eddig inkább egyoldalúság volt. De talán

– zárja bejegyzését Gyurcsány Ferenc.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top