Politika

Mészáros Lőrinc vagyona 185 milliárd forinttal nőtt a válság alatt, az elmúlt egy évben minden egyes órájában, amíg aludt, akkor is, 20 millió forintot keresett

fuggetlennemzet.hu

Orbán … , akarom mondani, Mészáros Lőrinc vagyona 185 milliárd forinttal nőtt a válság alatt.

Ez azt jelenti, hogy az elmúlt egy évben minden egyes órájában, amíg aludt, akkor is, 20 millió forintot keresett, percenként több mint 300 ezret… Nincs ennél világosabb bizonyítvány a kormány gazdasági válságkezeléséről, ilyen, amikor a kiváltságosok 1 százaléka gazdagodik a 99 százalék kárára.

 

Orbán ma azt mondta, a kormány nem illetékes Mészáros gazdagodásában. De még mennyire, hogy az. Hiszen éppen Orbán kormánya volt az, amelyik a gazdaságvédelemre szánt források háromnegyedét saját klienseinek adta, köztük a legnagyobb részt éppen Mészáros érdekeltségeinek. Íme, ennek az eredménye ez a brutális gazdagodás, lesz mit tenni abba a páncélszekrénybe… És mindezt azon a napon, amikor kiderült, egész Európában Magyarországra szabták ki a legtöbb bírságot az uniós forrásokkal való visszaélés miatt.


 

Az egyetlen jó hír ebben, hogy lesz miből visszavenni a kormányváltás után. Lesz Tiborcz-adó és lesz Mészáros-adó is.

 

Miközben a kormány kegyeltjei dúskálnak a milliárdokban, aközben Magyarországon:

– Már a válság előtt is 20 éves mélyponton volt a szociális kiadások GDP-arányos mértéke;

– Tízből négy magyar a jövedelmének csökkenéséről számol be;

– A magyarok többsége szerint 2021 tavaszán a megélhetési nehézségek, a túl magas megélhetési kiöltségek jelentik az ország legfontosabb problémáját;

– Áprilisban Magyarországon volt a legmagasabb az infláció;

– Az áremelkedések éppen a legnehezebb helyzetben lévőket érintik a legsúlyosabban;
– Európai összehasonlításban is a magyar kormány tette a legkevesebbet a munkahelyek védelméért (lásd mellékelt ábra);

– És mindeközben a kormány folytatja a gyermekeink és unokáink eladósítását kínai kommunista egyetemmel, Paks2-vel, kínai vasútvonallal.

 


Változásra és jóvátételre van szükség. Nem fogadható el olyan politika, amely miatt a leggazdagabbak tovább gyarapodnak, a többségnek pedig nőnek a megélhetési költségei. Támogatásra nem kampány idején jövőre, hanem válság idején, itt és most lenne szükség. Itt az ideje, hogy az 1 százaléknyi kiváltságos kevesek helyett a 99 százalék többséget szolgáljuk, a hatalom emberei helyett az emberek hatalmát.

Forrás: KARÁCSONY GERGELY




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top