Politika

A magyar társadalom 75 %-a szegénynek számít – Magyarország az EU tagállamai között az utolsó előtti helyen áll

fuggetlennemzet.hu

A MAGYAROK MÁR 17 ÉVE AZ EURÓPAI UNIÓ SZEGÉNYEI

 

A magyar társadalom 75 %-a szegénynek számít, így ezzel a sokkoló, és elkeserítő mutatóval Magyarország az Európai Unió tagállamai között az utolsó előtti helyen áll (lásd: Euroship Research).

 

Még megrázóbb az, hogy Magyarország az elmúlt 17 évben (az EU-s csatlakozás óta) egy tapodtat sem tudod előbbre lépni a szegénységi küszöb tekintetében, azaz 2004 óta változatlanul az EU-s átlag 40 %-a a magyar küszöb. Ezzel szemben a többi kelet-európai országnak sikerült jelentősen felzárkóznia az EU-s átlaghoz, például Szlovákia már elérte a 80 %-ot.

 A szegénységi küszöb alá azok kerülnek, akiknek a jövedelme nem éri el az úgynevezett medián jövedelem 60 %-át. Ez Magyarországon azt jelenti, hogy 100 magyar közül 75 szegénynek számít. Egyetlen kérdésem van. Meddig tűritek még ezt?!?

 

Végh Edvárd közlemény
Forrás: Végh Edvárd közlemény

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top